Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Charizma vintage štýlu si získava stále viac domácností

Napísal Róbert Bosák, 20.03.2016

Klasika sa opäť vracia do interiérov a elegantný dizajn prevedený v rôznych tradičných štýloch si v našich domácnostiach získava stabilné miesto. Dnes sa pozrime na obľúbený vintage, ktorého duch prináša každému príbytku nepoškvrnenú harmóniu.

 

Milovníci klasického interiérového dizajnu si môžu vybrať z viacerých štýlov, ktoré ponúkajú tradičný pohľad na komfortné bývanie. Každý z týchto štýlov má svojskú charizmu, no práve vintage medzi nimi vyniká najviac. O tomto špeciálnom dizajnovom smere sme si už písali v kombinácií s inými štýlmi. Dnes sa pozrieme na jeho jedinečné prvky, ktoré zladia váš byt alebo dom aj bez pomoci iných interiérových prvkov.

 

Nežná biela sa tiahne celým priestorom

 

V príbytkoch zariadených podľa vkusu vintage nájdeme mnoho farieb, no dominantou býva biela. Jej nežné a neutrálne vibrácie pôsobia pokojne a pri správnom výbere zariadenia vám prinesú požadovaný kľud. Klasické príbytky sa bielej nepresýtia nikdy, čo je dôvodom ich prítomnosti v celom priestore. V súčasnosti sa ako populárna alternatíva používa aj maslová alebo krémová, ktoré majú takisto upokojujúce účinky a ako jediné dokážu nahradiť bielu.

Zdroj: www.decoradvisor.net

 

Chýbať nesmú prírodné materiály

 

Vo vintage interiéroch sú gýčové doplnky tabu, takže hľadať v nich nejaké plastové dekorácie a iné moderné atrapy skutočného zariadenia by bolo zbytočné. Ku klasike a tradíciám patria prírodné materiály, ktoré dodajú priestoru povestný šarm a vzbudia dojem, že toto bývanie má skutočnú úroveň. Kombinácia drevenej podlahy s hodvábnymi textíliami a živými kvetmi je bežným obrazom vytvárajúcim charizmu bývania podľa zásad vintage.

Zdroj: www.homelove.cz

 

Nábytok vsádza na jednoduchosť

 

Významným prvkom každého interiéru je samotný nábytok, ktorého vzhľad vytvára dojem o celom priestore. V prípade vintage štýlu je nábytok orientovaný na krásu spočívajúcu v úplnej jednoduchosti. Len vo výnimočných prípadoch sa stretneme s koženými sedačkami alebo masívnym drevom. Dôraz sa prikladá skôr na farby a materiály, aby sa nábytok hodil k bielym stenám a svetlému charakteru miestnosti.  

Zdroj: bytovydesign.blog.cz

 

Dôležitý je každý detail

 

Pozornosť, ktorú dokáže vzbudiť každý jeden detail, je vo vintage príbytkoch jedinečná. Pri zariaďovaní sa zámerne využívajú niektoré špeciálne typy dekorácií, pričom rovnako dôležité je ich umiestnenie. Za zmienku stojí aj výber lampičiek alebo taburetiek, ktoré menia optický výraz miestnosti a vplývajú aj na priestorovú hru svetla s tieňom. Celkový efekt už tradične dotvárajú staré obrazy a fotografie, ktoré cielene vzbudzujú spomienky.

Zdroj: www.decoradvisor.net

 

Ak ste milovníkom klasiky a moderné trendy vás neoslovili, vintage môže byť ideálnym riešením ako si zariadiť útulný príbytok vyžarujúci pokoj a harmóniu. Práve nádych klasiky v tejto podobe dokáže prispieť k snahe o tvorbu príjemnej atmosféry, takže určite odporúčame skúsiť niektoré z našich tipov. Okúste sami čaro jedinečného štýlu a nechajte ho vstúpiť do vašej domácnosti, nech sa premení na spojenie krásy, charizmy a hodnôt.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : decoradvisor.net, homelove.cz, bytovydesign.blog.cz