Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Cestovný ruch hlási ďalší extrémny pokles počtu ubytovaných

Napísal Róbert Bosák, 28.12.2020

Z oblasti domáceho cestovného ruchu prišli tesne pred vianočnými sviatkami zlé správy. Ich dôvodom bol prepad celkového mesačného počtu ubytovaných za október 2020. Ten sa medziročne znížil skoro o 80 %.

Zdroj: travelguide.sk 


Pretrvávajúca pandémia dala v tomto roku cestovnému ruchu poriadne zabrať. V niektorých mesiacoch boli zaznamenané až extrémne vysoké prepady počtu ubytovaných. To sa udialo aj v októbri, kedy celkový mesačný počet ubytovaných v slovenských ubytovacích zariadeniach medziročne klesol až o 79,2 %.

Zdroj: travelguide.sk 


Ubytovaných bolo len 119 000

 

Za vysokým prepadom je veľmi nízky počet hostí, ktorí sa v októbri ubytovali v slovenských hoteloch, penziónoch či iných ubytovacích zariadeniach. Podľa čísel Štatistického úradu SR (ŠÚ SR) ich bolo len 119 000, čo je v porovnaní s októbrom 2019 priepastný rozdiel. Presne pred rokom totiž majitelia ubytovacích zariadení hlásili takmer 600-tisícovú návštevnosť.

 

Počet nocí nedosiahol ani tretinu

 

Dramatický prepad zaznamenal aj ďalší z hodnotených ukazovateľov. V tomto prípade išlo o celkový počet nocí strávených v ubytovacích zariadeniach. Tých bolo v októbri 2020 iba niečo cez 450 000, čo nie je ani tretina z celkového počtu nocí za október 2019. Pred rokom ubytovaní strávili v tunajších ubytovacích zariadeniach až 1,5 mil. nocí.

 

Vzrástla aspoň dĺžka pobytov

 

Aj keď celkovo strávených nocí bolo podstatne menej, hostia trávili v tunajších ubytovacích zariadeniach viac času. Potvrdzuje to priemerná dĺžka pobytu, ktorá sa v októbri predĺžila na 3,8 noci, kým vlani to bolo iba 2,5 noci. Výraznou mierou sa pod nárast tohto ukazovateľa podpísal Trenčiansky kraj, kde sa celková priemerná dĺžka pobytu najmä vďaka kúpeľným pobytom zdvojnásobila, a to z 3,6 na 7,2 noci.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: travelguide.sk