Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ceny pre najlepšie výškové budovy odovzdávali aj mimo Európy

Napísal Róbert Bosák, 09.07.2016

Včera sme vám ukázali nového držiteľa ocenenia pre Najlepšiu európsku výškovú budovu roka z cyperskej Nikózie. Prestížne ceny sa však neodovzdávali len na starom kontinente a najlepšie výškové objekty oceňovali v ďalších troch regiónoch sveta.

 

Rada pre výškové budovy a mestské prostredie (CTBUH) si už roky plní svoju úlohu, ktorou je okrem iného pravidelné oceňovanie najlepších výškových stavieb. Po detailnom hodnotení nových nehnuteľností z celého sveta vybrala tie najzaujímavejšie projekty aj tentoraz. Nového európskeho víťaza sme vám predstavili včera, dnes nás čaká pohľad na to najlepšie z ďalších regiónov.

 

Na Blízkom východe zažiarila bejrútska Kocka

 

Libanonská metropola Bejrút, nazývaná aj „Paríž východu,“ si po dlhšom čase opäť získala pozornosť architektov z celého sveta. Teraz sa jej to podarilo vďaka cene pre projekt Kocka, ktorý bol porotou CTBUH označený ako najlepšia výšková budova regiónu Afriky a Blízkeho východu. Paradoxné je, že táto stavba nie je žiadnym do neba siahajúcim dlháňom, pretože jej výška dosahuje len 57 metrov. Ak si odmyslíme 56-metrového frankfurtského víťaza z roku 2011, ide o najnižšiu ocenenú budovu v histórií.  

Zdroj: www.robertdeitchler.com

 

Východ Ázie a Austráliu ovládol šanghajský monument

 

Stála viac ako 2 miliardy dolárov, na jej realizácií sa podieľali najúspešnejšie firmy a už pred kolaudáciou bolo jasné, že s výškou 632 metrov sa na nejaký čas zaradí do trojky najvyšších budov sveta. Ak si k tomu prirátame ešte aj kvalitatívnu stránku stavby doplnenú elegantným vzhľadom, víťazstvo Shanghai Tower vo východoázijskom regióne nás nemôže prekvapiť.  

Zdroj: www.ibtimes.co.uk

 

Cena pre americký región ide opäť do New Yorku

 

Posledné z aktuálnych ocenení ide na Manhattan, kde zrealizovali dlho očakávaný projekt Via 57 West. Vyše 100 metrovú nepravidelnú pyramídu s 34 poschodiami vybudovali za účelom priniesť miestnym 700 atraktívnych bytov a niekoľko komerčných prevádzok. Okrem toho je objekt inšpiráciou zelenej architektúry, ktorá prinesie prehustenému betónovému Manhattanu trochu ekológie.

Zdroj: www.archiloverz.org

 

Ceny pre najlepšie výškové budovy v jednotlivých regiónoch sú rozdané a majitelia daných objektov si môžu užiť trochu slávy a odmeny za svoju robotu. Následne však musia pracovať na nových dielach, nakoľko konkurencia je veľká a budúcoročné ceny chcú získať ďalší.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : robertdeitchler.com, ibtimes.co.uk, archiloverz.org