Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ceny nových domov v Číne rástli 4. mesiac za sebou

Napísal Róbert Bosák, 05.02.2024

Čínsky realitný trh naďalej čaká na lepšie obdobie. Realitným spoločnostiam spôsobuje vrásky na čele priebežný vývoj cien nových domov. Aj keď ich priemerná cena začala po niekoľkých mesiacoch opäť rásť, tempo zdražovania dosahuje minimálnu úroveň.


Vývoj cien nových rodinných domov v Číne monitoruje spoločnosť China Index Academy. Čísla z jej prieskumu za december 2023 potvrdili trend mierneho zdražovania. Ceny domov sa v závere minulého roka zvýšili štvrtý mesiac za sebou. Decembrový medzimesačný rast bol najvyšší od septembra.

Zdroj: pixabay.com


Ceny domov sa zvýšili o 0,1 %


Priemerná cena nových rodinných domov v Číne sa v posledných 4 mesiacoch minulého roka zvyšovala len o pár stotín percenta. Jej medzimesačný rast v jednotlivých mesiacoch v období od septembra do novembra 2023 nedosiahol ani 0,1 %. Podľa údajov z prieskumu od China Index Academy sa na túto hranicu vyšplhal až v decembri. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom dosiahol dvojnásobnú úroveň.


Vývoj priemernej ceny domov:


September 2023 + 0,05 %
Október 2023 + 0,07 %
November 2023 + 0,05 %
December 2023 + 0,10 %


Vláda chce podporiť rast cien


Pomalé tempo zdražovania nových domov vplýva na celý realitný trh. Ten čelí realitnej kríze už niekoľko mesiacov. Do vývoja na trhu s bývaním už vstúpila aj čínska vláda a zástupcovia najväčších miest. Niekoľkými opatreniami chcú podporiť rast cien nehnuteľností na bývanie. Jedným z opatrení je zmiernenie reštrikcií pri kúpe domu v Pekingu a v Šanghaji. Úľavy sa vzťahujú aj na kúpu druhého domu. Kompetentní si od zavedených opatrení sľubujú zvýšenie záujmu o kúpu nehnuteľnosti. Analytici však zatiaľ nezaznamenali vyšší dopyt po bývaní.

Šanghaj, Zdroj: pixabay.com


Text: Róbert Bosák
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: pixabay.com