Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ceny bytov a domov v SR za 2. kvartál 2020

Napísal Róbert Bosák, 06.08.2020

Pár dní po zverejnení štatistík mapujúcich objem úverov na bývanie prichádza Národná banka Slovenska s ďalšími údajmi. Tentoraz zverejnila najnovšie čísla spojené s cenami nehnuteľností na bývanie.

Zdroj: www.nehnutelnosti.sk 


Nová štatistika Národnej banky Slovenska (NBS) je zameraná na vývoj cien bytov a domov za 2. kvartál 2020. Výsledky boli netrpezlivo očakávané hlavne kvôli koronakríze, s ktorou sa spájali prognózy predpovedajúce pokles cien rezidenčných nehnuteľností. Takéto prognózy sa ale nenaplnili, práve naopak. Bývanie opäť zdraželo, dokonca viac ako v predošlom kvartáli.

Zdroj: www.pixabay.com 


Medziročný nárast sa vyšplhal na dvojcifernú úroveň

 

Podľa údajov NBS rastú ceny bytov a domov v SR nepretržite už viac ako 5 rokov. Inak tomu nebolo ani v 2. tohtoročnom kvartáli. Nárast cien v období od apríla do júna 2020 sa dokonca vyšplhal na jednu z najvyšších úrovní za posledné roky. V medziročnom porovnaní dosiahol až 11,2 %.  

 

Priemerná cena bytov a domov pokorila 1700 € za m²

 

Vďaka uvedenému dvojcifernému nárastu sa priemernej cene bytov a domov podarilo vôbec prvýkrát prekonať hranicu 1700 € za m². Jej konečná výška dosiahla v 2. kvartáli 1731 €, čo je o rovných 60 € viac ako v úvodnom štvrťroku. V porovnaní s 2. kvartálom 2019 dosahuje rozdiel až 175 €.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.nehnutelnosti.sk, www.pixabay.com