Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Celoročné viktoriánske skleníky

Napísal Róbert Bosák, 15.11.2014

Pestovatelia a záhradkári nemajú v jesenných a zimných mesiacoch až taký dostatočný priestor na svoj koníček, no vďaka skleníkom sa ho nemusia vzdávať ani v tých najchladnejších mesiacoch, pretože niektoré z nich slúžia aj ako celoročné.


Počas prebiehajúcej jesene je otázka celoročných skleníkov stále aktuálnejšia, pretože mnoho obyvateľov chce pestovať svoje kvety, zeleninu alebo stromčeky po celý rok. V našom klimatickom pásme sú síce chladnejšie zimy sprevádzané mrazmi, no existujú možnosti ako pomocou kvalitného skleníku udržiavať „záhradku“ aj v zime. Tou možnosťou sú práve skleníky vo viktoriánskom štýle, ktoré prerazili aj na našom trhu.

Zdroj: www.zimnezahrady.eu


Seriózny pomocník do exteriérov


Viktoriánskych skleníkov by sme našli (nielen) v našej krajine dosť. Ich prítomnosť na našich záhradách, pozemkoch a dokonca aj na niektorých rozsiahlych terasách je podporovaná ich dobrými kvalitatívnymi vlastnosťami doplnenými aj o viacúčelové využitie, pre ktoré stúpol krátko po ich príchode na trh aj dopyt. Multifunkčnosť týchto externých pomocníkov, ktorými sa ich výrobcovia môžu pochváliť, z nich robí seriózny doplnok určený pre akýkoľvek typ záhrady a každého majiteľa bez ohľadu na profi záhradkárčenie alebo hobby využitie.

Zdroj: www.kankan.sk


Možnosti využitia :

 

-         ako skleník určený na celoročné pestovanie

-         ako krytá zimná terasa pre rodinné stretnutia

-         ako vonkajšia obývačka pre relaxačné chvíle

-         ako vhodná náhrada za malý záhradný domček

Zdroj: www.kankan.sk


Ako spoznáte pravého „viktoriána“ ?


Originálny viktoriánsky skleník sa v podstate ani nedá prehliadnuť. Jeho charakteristika svieti do očí a ukazuje svojský štýl prichádzajúci z prostredia Anglicka, Holandska a čiastočne aj Dánska.

Zdroj: www.solgarden.cz


Typické prvky viktoriánskych skleníkov :

 

-         malé sklené tabule s úzkymi rozmermi

-         vysoké stropy aj pre rast vyšších rastlín

-         drevené rámy s hliníkovou konštrukciou

-         strmý sklon strechy odolný voči vetru

-         početnosť okien určených na vetranie

-         klasické viktoriánske tehlové základy

-         orientácia na svetlo pomáhajúca pestovaniu

Zdroj: www.viktorian.cz 


Príchod týchto originálnych skleníkov bol sprevádzaným rôznymi ohlasmi. Našli sa zástancovia, ktorí sa z viktoriánskych skleníkov tešia doteraz a samozrejme bolo aj mnoho odporcov, ktorí tvrdia, že nie sú vhodné pre pestovanie v našich podmienkach kvôli odlišným konštrukčným vlastnostiam a rozdielom v použitých materiáloch. Najlepšie bude, ak si každý záujemca vyskúša využívanie takéhoto typu skleníka sám a spraví si vlastný názor podľa svojich skúseností.


Text : Róbert Bosák

Foto : zimnezahrady.eu, kankan.sk, solgarden.cz, viktorian.cz