Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Casa Brutale alebo šialený nápad postaviť dom v skalách

Napísal Róbert Bosák, 10.08.2015

Najlepší architekti sveta dokazujú, že v stavebníctve sa dajú neustále prekračovať limity a budovať nehnuteľnosti, ktoré sa zdajú byť úplne nereálne. Niečo podobné sa podarilo aj skupine architektov a dizajnérov, ktorí pripravili jeden z najšialenejších domov sveta.

Zdroj: www.ignant.de


Architekti z celého sveta prichádzajú pravidelne s rôznymi fascinujúcimi nápadmi, ktoré stoja za zmienku. Netradičné stavby ozdobené unikátnym dizajnom alebo prevedené v inovatívnom konštrukčnom riešení sa stali vyhľadávané zahraničnými turistami, médiámi a samozrejme aj domácou verejnosťou. Medzi najlepšie budovy však treba zaradiť aj tie, ktorých originalita spočíva v polohe alebo umiestnení objektu. A jednou z takýchto top nehnuteľností je práve Casa brutale.  

Zdroj: www.thesun.co.uk

 

Brutálny dom alebo dom v skalách

 

Casa Brutale alebo Brutálny dom sa má vyznačovať nezvyčajnou polohou, ktorá sa nachádza v Grécku priamo nad Egejským morom. Nejde o žiadnu slovnú hračku a počujete dobre, umiestnenie domu v skalách nad morom z neho má vytvoriť skvelý architektonický unikát búrajúci limity. Autori prišli s nápadom ako túto stavbu ukryť v srdci skál a majiteľovi tak ponúknuť špeciálne bývanie, ktoré nemá nikde na svete obdobu.

Zdroj: www.thesun.co.uk

 

Inovatívna stavba na úrovni

 

Poloha v skalách vyžadovala prípravu špeciálneho projektu, vďaka ktorému bude tento dom bezpečný a po konštrukčnej stránke kvalitný. Autori teda museli myslieť na správnu súhru materiálov a technologického vybavenia, aby sa dopracovali k požadovanému výsledku. Dá sa povedať, že plán na realizáciu dokonalého konceptu sa podaril vo veľkom štýle a dom ponúkne vysokú kvalitatívnu úroveň, ktorú navyše obohacuje elegantný dizajn.

Zdroj: www.thesun.co.uk


S nápadom prišli profíci z OPA 

 

O skvelé stavebné nápady nebola v Európe nikdy núdza a dom v gréckych skalách to len potvrdzuje. S myšlienkou zrealizovať tento jedinečný zámer prišla Otvorená platforma pre architektúru (OPA), ktorej cieľ spočíva v spájaní profíkov orientujúcich sa na architektúru a dizajn prinášajúcich zaujímavé originálne projekty. Tí spolupracovali s prestížnym štúdiom Loom Design, ktoré sa postaralo o konkrétny návrh domu a výsledok ich práce musí každý ohodnotiť na výbornú.  

Zdroj: www.thesun.co.uk


Po unikátnych stavbách v Dubaji, domoch postavených na útesoch či neviditeľných budovách prichádza na architektonickú mapu objekt postavený v skalách. Nápad, ktorý by bol ešte pred niekoľkými rokmi považovaný za sci-fi, je dnes realitou a profíci pracujúci pod záštitou OPA pripravujú originálne dielo v nádhernom prostredí Egejského mora. Čo sa týka danej budovy, ide o revolučný prvok v stavebníctve, ktorý dokáže zmeniť dosť veľa, takže milovníci domov sa môžu tešiť.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ignant.de, thesun.co.uk