Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bývanie, ktoré kombinuje viac štýlov

Napísal Róbert Bosák, 09.06.2015

Dobrý interiérový dizajn dokáže veľa.  Jeho úlohou je vytvoriť ideálne domáce zázemie a priniesť majiteľom pôžitok z bývania. Trendy medzi jednotlivými štýlmi sa neustále menia a aj v súčasnosti nám oblasť dizajnu ponúka bohatý výber zaujímavých variácií.

Zdroj: www.origima.sk


Pri vytváraní vhodnej atmosféry pre bývanie musíme okrem kvalitatívnej úrovne, vybraných materiálov jednotlivých doplnkov a technického vybavenia myslieť aj na samotný dizajn. Práve jeho skombinovaním sa dokážeme postarať o príjemnejšie prostredie, v ktorom budeme žiť spokojne a prinesieme svojmu príbytku viac pohodlia. Zladenie farieb, tvarov a materiálov sa má niesť v istom štýle, aby bývaniu ponúklo presný charakter. Avšak v súčasnosti sme svedkami pribúdania domácností, ktorých interiér sa nesie v spojení viacerých dizajnových smerov súčasne.

Zdroj: www.z-design.sk


Spájanie štýlov sa pomaly presadzuje


Slovenské konzervatívne myslenie sa prejavuje aj pri návrhoch súvisiacich s dizajnom bývania. Aj keď moderné prvky, pestrosť farieb a diverzifikácia používaných materiálov je už dlhšie vyhľadávaná, spájanie viacerých štýlov dizajnu bolo donedávna veľmi výnimočným javom. Dnes však bytov a domov s takýmto rozmanitým charakterom pribúda a orientácia interiéru na spájanie rôznych prvkov sa stáva dosť častou záležitosťou.

Zdroj: www.alfaedu.sk


Desiatky nápadov


Pokiaľ sa rozhodnete spojiť niekoľko štýlov dizajnu, vytvoríte si skvelú možnosť na príchod nových nápadov. To pomôže aj inšpirácií pri vymýšľaní zaujímavých návrhov na zariadenie domácnosti, vďaka čomu môžete dať priestor svojej kreativite a naplno sa pohrať. Pozor však na možné prekombinovanie, pretože prehnané spájanie viacerých žánrov môže interiéru viac uškodiť ako pomôcť! Tiež chceme prízvukovať voľbu správnych štýlov, nakoľko kombinácia niektorých skrášľuje, no iná zas môže celý vzhľad príbytku pokaziť.   

Zdroj: www.dizajne.sk


Najzaujímavejšie kombinácie dizajnových smerov :


Orient s nádychom viktoriánskej klasiky – Orientálna kultúra je pre našincov výnimočná a v slovenských domácnostiach ju ako prevládajúci štýl nachádzame sporadicky. Na druhej strane je jej prítomnosť bohato zastúpená v podobe rôznych textílií a dekoratívnych doplnkov. Ideálne sa kombinuje s viktoriánskym štýlom, čím sa vytvára klasický a jednoduchý vzhľad okorenený extravagantnými kúskami Orientu.

Zdroj: www.dizajne.sk


Japonský minimalizmus so stredomorskou esenciou – Minimalizmus nie je pre európske domácnosti vôbec bežný a s výnimkou škandinávskych domácností je problém ho vôbec nájsť. Aj preto sa mnoho obydlí pretvára do japonského štýlu, ktorý sa ešte kombinuje so stredomorskými prvkami. Tie dokážu krásne ozdobiť priestor a dať miestnostiam správny dôraz na detail.  

Zdroj: www.neopolis.sk


Bláznivé spojenie vintage a moderny – Trošku bláznivých nápadov nezaškodí ani pri zariaďovaní interiéru a práve spojenie klasického vintage s inovatívnymi modernými prvkami môže priniesť bývaniu tento efekt. Príkladom takéhoto netradičného spojenia je kúpeľňa s keramickým obkladom vo výrazných farbách, uprostred ktorej sa nachádza napríklad vaňa v historickom prevedení. 

Zdroj: www.vidieckystyl.sk


Kombinácie viacerých štýlov sa pri návrhoch interiéru netreba obávať. Pokiaľ si vyberiete jednotlivé prvky a spojíte ich do obrazu, ktorý sa pozdáva Vám, cieľ je splnený. Podarí sa Vám vytvoriť krásne a rozmanité bývanie vyhovujúce Vašej predstave, takže nie je dôležité či idete s módou alebo sa to pozdáva druhým. Skúste teda nejakú zmenu a nechajte sa unášať fantáziou, ktorej výsledkom bude nové a lepšie bývanie. 


Text : Róbert Bosák

Foto : origima.sk, z-design.sk, alfaedu.sk, dizajne.sk, neopolis.sk, vidieckystyl.sk