Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bývalý internát v Kremnici sa premení na nájomné byty

Napísal Róbert Bosák, 26.09.2023

Spojená škola internátna v Kremnici v súčasnosti využíva na ubytovanie žiakov objekt na ul. Sama Chalupku. Niekdajšie priestory na ul. Ľudovíta Štúra už viac nebudú plniť pôvodný účel. Bývalý stredoškolský internát sa premení na objekt s nájomným bývaním.

 

Mesto Kremnica kúpilo budovu bývalého stredoškolského internátu v roku 2021. Krátko po kúpe za viac ako 71 000 € začalo pracovať na príprave premeny objektu na nájomné bývanie. K realizácii projektu doposiaľ neprišlo kvôli neúspešným pokusom nájsť zhotoviteľa. Mesto našlo firmu, ktorá zrenovuje bývalý internát, na tretí pokus. Víťazom verejného obstarávania sa stala česká firma SBD.

Zdroj: kremnica.sk


Najmenej 26 nájomných bytov

 

Víťazná česká spoločnosť má premeniť staré internátne priestory na viac ako 20 nájomných bytov. Projekt počíta so zriadením minimálne 26 bytových jednotiek. 18 z nich bude mať 2 izby, 4 byty budú 1-izbové a ďalšie 4 najväčšie 3-izbové. V rámci rekonštrukcie internátu sa môžu ďalšie 1-izbové byty zriadiť na prízemí s pivnicami a spoločnými priestormi. Všetky bytové jednotky budú disponovať parkovacím miestom.

 

Necelých 1,53 mil. € bez DPH

 

Prestavba internátu vrátane vybudovania parkovacích plôch bude stáť viac ako 1,5 mil. €. Zo súťažných podkladov vyplýva, že spoločnosť SBD zrealizuje projekt za necelých 1,53 mil. € bez DPH. Mesto chce na financovanie prestavby použiť peniaze z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). O úver požiada budúci rok. Tento rok nestihlo podať žiadosť kvôli ukončeniu verejného obstarávania po termíne príjmu žiadostí do konca mája. Dovtedy chce vybaviť všetky potrebné povolenia a pripraviť podklady k realizácii projektu.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – teraz.sk, kremnica.sk

Zdroj foto: kremnica.sk