Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bytovému dizajnu stále vládne minimalizmus

Napísal PR článok, 30.08.2022

Prečo zvoliť minimalizmus?

  1. Máte stály pocit poriadku, pretože všetko má svoje miesto.
  2. Pocitovo zväčšuje aj malý priestor.
  3. Minimalizmus bude vždy v móde, ak do neho viete správne investovať.
  4. Ak vás prestane baviť paleta farieb či doplnky, viete to jednoducho zmeniť.
  5. Minimum predmetov v obytnom priestore znižuje stres a pôsobí relaxujúco.
  6. Zbavíte sa návyku kupovať zbytočnosti.

 

Váš byt teplo a útulne

Najväčší mýtus spájaný s týmto typom zariadenia je, že vždy pôsobí sterilne a chladne. Áno, je pravda, že v byte s čisto bielymi stenami, bielym nábytkom a žiadnymi doplnkami, táto charakteristika sedí. Ide však o zlé pochopenie konceptu minimalistického dizajnu. 

Profesionálny interiérový dizajnér sa vždy snaží nachádzať tú správnu kombináciu farieb a materiálov, ktoré nekričia, no pomáhajú zútulniť priestor

Nie každý má ale prostriedky na najatie odborníka, takže po pochopení základných pravidiel, si viete byt zariadiť aj svojpomocne. Pre inšpiráciu a bližšiu vizualizáciu si môžete pozrieť nábytok a jeho použitie v interiéri v najnovšom Jysk letáku. Práve Jysk je známy nábytkom a bytovými doplnkami v škandinávskom štýle.

 

Ako dosiahnuť minimalizmus bytu bez odborníka?

 

1.   Vyhoďte, čo sa dá

Zariadiť si minimalistický byt a následne každý úložný priestor preplniť vecami, celkom obchádza účinok. Hoci ich na prvý pohľad neuvidíte, váš mozog bude vedieť, že sú tam Hneď na začiatku zmeňte zmýšľanie na: Čo mi neprináša radosť, to nepotrebujem.

Ako to spraviť rýchlo a bezbolestne? Nepredlžujte to, ale vyhádžte všetko naraz a poriadne. Vyčleňte si krabice na správne separovanie a neľútostne vyhadzujte. Ak si myslíte, že vám vaše veci budú časom chýbať, mýlite sa. Hoci sa zbavíte vašich osobných predmetov, darujete si priestor. Potom už nebude cesty späť. 

 

2.   Všetko schovať 

To málo, čo vám po hromadnom vyhadzovaní ostane, sa snažte schovať. Pre nového návštevníka vášho bytu by ste mali nadobúdať dojem, že nič okrem nábytku nevlastníte. Síce to znie mierne absurdne, len vtedy bude priestor pôsobiť stále čisto. Všetky predmety budú totiž musieť mať svoje miesto a nebudete mať dôvod ich stratiť. Okrem iného, ušetrený čas na hľadanie dokladov, hodiniek a okuliarov, viete využiť efektívnejšie. 

 

3.   Menej farieb

Pri výbere palety, do ktorej budete všetko ladiť, sa na chvíľu zastavíme. Je vedecky dokázané, že farby stien v izbách majú vplyv na naše mentálne fungovanie a náladu. Prečítajte si napríklad výskum, kde skúmali 443 študentov, ktorí bývali v budovách s rôznymi farebnými zameraniami. Ide o jeden z mnohých dôkazov, že na farbe záleží. 

Avšak, pri minimalistickom štýle odporúčame nimi šetriť. Bezpečné je zájsť do zemitých farieb kombinovaných s bielou alebo čiernou. Nielenže dodajú pocit elegancie, váš mozog si pri týchto farbách oddýchne. Ak sa rozhodnete vymaľovať steny bielou farbou, nebojte sa zariskovať s nábytkom v inom odtieni. 

 

4.   Čaro geometrických tvarov

Ak chcete dosiahnuť ten správny minimalistický štýl, neodporúčame komplikované doplnky. Všetko by malo mať priamu líniu, jednu farbu a čistý povrch bez zbytočných detailov. Kľúčom je zamerať sa na geometrické tvary a ich kombináciu. Nevyhraďte sa len na ostré alebo len na oblé hrany. Vo výsledku by byt pôsobil buď ako z hry Minecraft, alebo ako bublifuk a ani jedno predsa nechcete.

V praxi to ide celkom prirodzene. Oblý stôl viete vykompenzovať kvádrovou komodou a obdĺžnikové obrazy na stene zase okrúhlym zrkadlom. Keďže v minimalistickom zariadení je doplnkov len obmedzene, vyberajte ich múdro. 

 

5.   Investujte do kvality

Keď príde reč na peniaze, ľudia sa zvyknú obzerať po najlacnejších alternatívach. Je to logické, no trošku krátkozraké. Aby ste zariadili byt poriadne a zároveň minimalisticky, zahrnúť drahšie kúsky bude nevyhnutné. Kvalita materiálov totiž rozhoduje. Nábytok s vyššou cenou nielen dlhšie vydrží, no dodá interiéru luxusný nádych.

Netvrdíme, že teraz všetko musí byť obložené mramorom. Stačí sa zamerať na pár kľúčových bodov, ako sú skrine či stoly. 

 

Tak a sme na konci. Veríme, že ste sa o minimalizme v interiérovom dizajne dozvedeli všetko potrebné a vaše plánovanie rekonštrukcie bude o čosi jednoduchšie.