Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Budovy v L.A. a N.Y. s novými adrenalínovými atrakciami

Napísal Róbert Bosák, 21.07.2016

Viete si predstaviť, že by ste sa kĺzali na šmykľavke vo výške 300 metrov? Alebo sa v extrémnej rýchlosti rútili dole naprieč otvorenou konštrukciou budovy? Zdá sa, že V USA je možné všetko a odvážne plány architektov prinášajú novú formu vzrušenia.

Zdroj: www.telegraph.co.uk

 

Americkí architekti si v poslednom čase dali poriadne záležať a v snahe priniesť niečo nové prišli s viacerými originálnymi nápadmi, ktoré majú oživiť miestne budovy. V prvom prípade ide o kĺzačku prirobenú k fasáde mrakodrapu, ktorá má prinášať nezvyčajný zážitok. V tom druhom sa plánuje ešte väčšie bláznovstvo a tým je adrenalínová atrakcia uprostred otvorenej konštrukcie budovy. 

Zdroj: www.telegraph.co.uk


Kĺzačka vo výške 300 metrov

 

Po tenisových kurtoch alebo bazénoch umiestnených na streche mrakodrapov je architektúra bohatšia o ďalšiu netradičnú atrakciu. Tentoraz ide o kĺzačku, ktorá je súčasť fasády jedného z najvyšších mrakodrapov v Kalifornii. Medzi 69. a 70.poschodím, vo výške 305 metrov, totiž zrealizovali externú sklenenú kĺzačku, ktorá má návštevníkov budovy prepraviť o poschodie nižšie, čo však ponúkne neuveriteľný zážitok.


Je jasné, že praktický význam tejto atrakcie nie je žiadny, nakoľko ide len o presun medzi dvoma poschodiami. Plán 14-metrovej netypickej kĺzačky si však získal okamžitú pozornosť kvôli svojej originalite a bláznivému nápadu. Od marca si tak návštevníci mrakodrapu môžu užiť špeciálne dobrodružstvo, na ktoré si budú pamätať celý život, a to len za 8 dolárov.

Zdroj: www.thehollywoodunlocked.com

 

New York má ovládnuť projekt Halo

 

Ani na opačnom konci USA neostali architekti nič dlžní a verejnosti predstavili projekt Halo. Ide o súčasť urbanistického riešenia oživiť frekventovanú štvrť, v ktorej má priamo na streche budovy vyrásť netradičná otvorená konštrukcia. Podstatou plánu je ale realizácia rýchlodráhy, ktorou by sa návštevníci mohli v špeciálnych gondolách spúšťať dole extrémnou rýchlosťou, a to všetko za sledovania otvoreného priestranstva v okolí.

 

Na rozdiel od kĺzačky v L.A. je druhá predstavená atrakcia hudbou budúcnosti a jej realizácia nie je stále potvrdená. Predsa len, ide o zložitejší projekt, ku ktorého výstavbe treba pripraviť dôkladný plán a hlavne nájsť obetavého investora. Zatiaľ sú to len plány, ktoré sa môžu, no aj nemusia podariť, čo by v tom druhom prípade bolo na škodu, keďže ide o prevratný projekt.

Zdroj: www.thehollywoodunlocked.com

 

Text :Róbert Bosák

Foto : themalaymailonline.com, telegraph.co.uk, thehollywoodunlocked.com