Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bude sa hrať tenis pod morom ?

Napísal Róbert Bosák, 19.05.2015

Šialený nápad alebo jedinečný stavebný sen? Aj tieto otázky sa spájajú s plánom známeho poľského architekta, ktorý chce v Dubaji zrealizovať fascinujúci projekt prinášajúci prevrat v architektúre.

Zdroj: myuaeguide.com


Spojené arabské emiráty sú známe svojimi jedinečnými stavebnými dielami, ktoré sa dosť výrazne vymykajú bežnému štandardu. Najmä v Dubaji sa nájdu rôzne moderné veľdiela, ktoré vzbudzujú úžas výškou, dizajnom aj konštrukčným prevedením a svojim stavebným profilom posúvajú úroveň architektúry vpred. Architektonické štúdia pokračujú v smelých plánoch a chcú túto lokalitu naďalej obohacovať rôznymi netypickými dielami, no niektoré z nich až vzbudzujú rešpekt a vyvolávajú ohlasy poukazujúce na nereálnosť výstavby.

Zdroj: myuaeguide.com


Tenisová hala pod morom


Medzi najnovšími stavebnými nápadmi sa ocitol aj projekt Krysztofa Kotalu, ktorý prišiel s netradičným nápadom výstavby tenisového areálu pod morskou hladinou. Ten by mal byť postavený pod koralovým útesom blízko pláže Džumeríja v Perzskom zálive, ktorá ponúka ideálne podmienky pre domácich aj turistov. Prvé predpoklady architekta rátajú so siedmymi kurtmi umiestnenými pod priehľadnou strechou, ktorá by vytvárala atmosféru pre hráčov aj divákov. Zvyšné časti areálu by mali priniesť kompletné vybavenie služieb, ktoré k organizovaniu prestížnych športových podujatí určite patria.

Zdroj: www.timeoutdubai.com


Ďalší z prevratných nápadov v Dubaji


Jeden netradičný tenisový kurt v Dubaji sa už nachádza. Stojí na streche miestneho mrakodrapu, takže tenisti si už zahrali zápasy s výhľadom na celé mesto. Aj to mohlo Krysztofa Kotalu inšpirovať k príprave konceptu podmorského tenisového areálu, ktorý by bol ešte lukratívnejším stavebným dielom. Myslel však architekt na to, že krása podmorského sveta môže divákov očariť natoľko, že nebudú sledovať tenis, ale všetku pozornosť upriamia na život pod hladinou?

Zdroj: myuaeguide.com


Je to vôbec reálne?


Hrať tenis pod hladinou mora by mohol byť úžasný zážitok, no dokázať tento nápad zrealizovať pri súčasných stavebných technológiách sa nemusí podariť na výbornú. Hlavnou prekážkou je samozrejme more, v ktorého útrobách sa síce dá stavať, no otázne je ako sa daná stavba dokáže vysporiadať s tlakom vody, ktorá bude pôsobiť na celú konštrukciu objektu. Avšak tieto vízie sú zatiaľ len v rovine úvah, pretože projekt nemá žiadneho investora. Aj keď ide o úžasný návrh, ktorý by sa po zrealizovaní stal doslova divom sveta, práve neistota okolo životaschopnosti stavby môže všetkých potenciálnych investorov odradiť.

Zdroj: www.timeoutdubai.com


Podľa aktuálnych informácií to teda poľský architekt myslí s výstavbou špeciálneho tenisového objektu stojaceho pod morom úplne vážne a verí, že čoskoro sa nájde aj nejaký odhodlaný investor. Ak by sa tento projekt podarilo zrealizovať do úspešného výsledku, určite by to zmenilo celosvetové vnímanie stavebníctva a prinieslo obrovskú inšpiráciu pre všetkých architektov. Projekt je fascinujúci, treba už len počkať či sa ho podarí zrealizovať a tenisti si naozaj zahrajú turnaj aj pod morom.


Text : Róbert Bosák

Foto : myuaeguide.com, timeoutdubai.com