Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Britský rezidenčný trh zaznamenal najvyšší nárast cien od roku 2016

Napísal Róbert Bosák, 18.09.2020

Stagnácia, ktorá po vypuknutí pandémie trápila realitné trhy vo viacerých európskych štátoch, je už nejaký čas minulosťou. S postupným oživovaním jednotlivých ekonomík dokonca v niektorých krajinách dochádza k rýchlemu zdražovaniu bytov a rodinných domov.

Zdroj: www.pixabay.com


Príkladom rýchleho nárastu cien bývania je v posledných týždňoch hlavne Veľká Británia. Jej rezidenčný trh má za sebou jeden z najsilnejších mesiacov za posledné roky. Podľa vybraných britských bánk, ktoré pred pár dňami zverejnili čísla, súčasťou ktorých boli údaje o raste cien bývania, ceny rezidenčných nehnuteľností na ostrovoch zdraželi najvýraznejšie od roku 2016.

Zdroj: www.pixabay.com


Ceny britských bytov a domov vzrástli o 5,2 %

Napriek tomu, že pred vypuknutím pandémie zaznamenávali ceny bývania vo Veľkej Británii dlhodobý nárast, medziročne poskočili o viac ako 5,2 % naposledy v roku 2016. Práve toľko dosiahol nárast cien bytov a domov v auguste tohto roka, aspoň tak to vyplýva z údajov banky Halifax.

 

Nárast cien vyplýva aj z mesačného porovnania

Vysoký nárast, aký Veľká Británia nezažila už pár rokov, následne potvrdila aj ďalšia britská banka Nationwide. Podľa obidvoch inštitúcií došlo k nárastu aj v medzimesačnom porovnaní, v ktorom však rozdiel dosiahol podstatne nižšiu hodnotu. Podľa banky Halifax sa ceny bytov a domov oproti júlu zvýšili „len“ o 1,6 %.

 

Predpovede neočakávajú dlhodobo vysoký rast

Oživenie, ku ktorému dochádza v 3. tohtoročnom kvartáli nemusí pretrvávať do konca roka. Podľa analytikov sa zdražovanie pohybujúce sa na hranici niekoľkoročných maxím zrejme dlho neudrží. História však ukazuje, že predpovede sa vždy nenapĺňajú, obzvlášť nie v čase, kedy je situácia (nielen) na realitnom trhu neistá.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ctk.cz

Zdroj foto: pixabay.com