Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislavčania budú môcť zaplatiť daň z nehnuteľností na splátky

Napísal Róbert Bosák, 26.03.2020

Koronavírus spraví škrt cez rozpočet mnohým Bratislavčanom. Vedenie hlavného mesta tak reaguje na aktuálnu situáciu ústretovým krokom. Vlastníkom nehnuteľností umožní rozdeliť si platenie dane z nehnuteľností na splátky.

Zdroj: www.pixabay.com


Po predĺžení lehoty na podanie daňového priznania k dani z príjmu zo strany štátu a umožnení odkladu splátok hypotekárnych a spotrebných úverov zo strany bánk prichádza ústretový krok aj zo strany Magistrátu hlavného mesta. Ten na základe situácie okolo koronavírusu pristúpil k zmenám v platení daní z nehnuteľností. Opatrenia proti koronavírusu sa dotknú aj termínov doručovania daňových výmerov, ktoré Bratislavčania dostanú o pár týždňov neskôr.

Zdroj: www.pixabay.com 


Platba dane z nehnuteľností na 3x

 

Na klasickom spôsobe jednorazovej úhrady dane z nehnuteľností sa nič nemení. Na rozdiel od predošlých rokov však budú mať Bratislavčania aj druhú možnosť. Kvôli mimoriadnej situácii spojenej s opatreniami proti koronavírusu môžu uhradiť túto daň v 3 splátkach. Termín prvej z nich by mohol pripadnúť na leto, predbežne niekedy na prelome júla a augusta.

 

Daňové výmery zrejme až v máji

 

Presný kalendár splátok bude závisieť aj od termínov doručovania daňových výmerov. Tie sa posunú minimálne o 4-6 týždňov. Opatrenia proti koronavírusu totiž zbrzdia ich spracovanie, kvôli čomu budú vlastníkom nehnuteľností doručené najskôr v máji, prípadne v júni. To ale závisí od ďalšieho vývoja epidémie a prípadných ďalších zavedených opatrení.

 

Zmena sa dotkne fyzických osôb

 

Možnosť zaplatiť daň formou 3 splátok budú mať všetky fyzické osoby z Bratislavy. Uvedená zmena sa nemá týkať iba zamestnancov so závislou činnosťou. Vedenie mesta vyjde v ústrety aj bratislavským živnostníkom. Počet osôb, ktoré budú môcť využiť možnosť úhrady dane na splátky, tak dosiahne necelých 200 000.


Všetky aktuálne informácie o koronavíruse nájdete na špeciálnej stránke portálu Aktuality.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: bratislava.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com