Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislava využije na opravu ciest a mostov úver vo výške 16,6 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 27.11.2023

Hlavné mesto sa pustí do realizácie ďalších projektov obnovy cestnej infraštruktúry. Pri modernizácii vybraných ciest a mostov využije finančné zdroje získané z úveru vo výške viac ako 16 mil. €.


Mesto Bratislava si malo na obnovu niekoľkých ciest a mostov pôvodne požičať 8 mil. €. Pri vybavovaní úveru sa mu naskytla možnosť získať na tento účel viac ako dvojnásobok. Hlavné mesto túto príležitosť využilo a na financovanie modernizácie cestnej infraštruktúry v rôznych bratislavských lokalitách bude čerpať sumu vo výške 16,6 mil. €.

Bratislava, Zdroj: pixabay.com


Obnova ciest II. triedy


Bratislavský magistrát použije časť z požičaných peňazí na rekonštrukciu ciest. Ide o cesty II. triedy, ktoré spadajú pod správu hlavného mesta. V pláne je modernizácia niekoľkých úsekov. Predstavitelia magistrátu už avizovali, že opravy podstúpia cesty Púchovská, Trnavská alebo Račianska. V rámci obnovy cestnej infraštruktúry prebiehajúcej pod záštitou Integrovaného regionálneho operačného programu prídu na rad ďalšie úseky.


Modernizácia mostov


Druhá časť z vyše 16-miliónového finančného balíka sa použije na modernizáciu niekoľkých bratislavských mostov. Medzi hlavné priority magistrátu patrí Most SNP, most na Hradskej či lávka pri Slovenskej akadémii vied. V pláne je aj rekonštrukcia mostov na Romanovej a Rusovskej. Časť peňazí sa má investovať do prípravy projektovej dokumentácie pre most na Bojnickej.

Most SNP, Zdroj: pixabay.com


Mesto bude mať na splatenie úveru úročeného 1 % sadzbou 20 rokov. Zástupcovia magistrátu deklarovali, že v prípade nevyčerpania finančných zdrojov môžu požičané peniaze vrátiť bez sankcie.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: pixabay.com