Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislava chce zeleň a nové parky za 4mil.€

Napísal Róbert Bosák, 06.12.2016

Ide o ušľachtilý mikulášsky darček od primátora alebo je to len z núdze cnosť? Tak či tak, prísľub nových parkov a obohatenia verejnej zelene za viac ako 4 milióny eur je pre Bratislavčanov určite dobrou správou.

 

Informácie o realizácii nových parkov a obohatení verejnej zelene v hlavnom meste prišli len nedávno. Prostredníctvom sociálnych sietí ich avizoval priamo bratislavský primátor, ktorý potvrdil záujem magistrátu oživiť verejné zóny v rôznych častiach mesta. Údajne ide o parky a výsadbu zelene, vďaka ktorým môže byť Bratislava opäť o krôčik bližšie k modernej zelenej metropole.

 

Pribudne 5 nových parkov

 

Nápad magistrátu sa uberá správnym smerom, aspoň tak to vyplýva z reakcií Bratislavčanov. Tí sa potešili hlavne návrhu na 5 nových parkov, ktoré by podľa primátora mohli pribudnúť v rôznych lokalitách, napríklad v Dúbravke – Pri kríži, v Karlovej Vsi alebo na Komenského námestí. Ohlasy obyvateľov na chýbajúce parky tak boli vyslyšané, už len počkať, či sa ich mesto odhodlá zrealizovať. 

 

Verejné priestranstvá ozelenejú

 

Ďalšou časťou plánu bol aj návrh na budúcoročný rozpočet, konkrétne na výšku vyčlenených výdavkov na zeleň alebo jej revitalizáciu v meste. Primátor potvrdil, že magistrát má záujem použiť na tento účel 4,1 mil.€, čo je v porovnaní s minulým rokom o 1,66 mil.€ viac. Takáto čiastka bude bohato stačiť na oživenie zelene a vegetačných zón na verejných priestranstvách v celom meste.  

 

Návrh musia schváliť poslanci!

 

K dotiahnutiu prísľubu do úspešného konca je potrebný ešte súhlas poslancov. Tí musia návrh magistrátu odobriť, čo by nemalo byť problémom. Ako obyvatelia mesta majú takisto záujem o údržbu zelene a vznik nových parkov. Otázne ostáva, či nie je výška navrhnutých výdavkov v porovnaní s minulým rokom vysoká, no odpoveď sa dozvieme po pripravovanom rokovaní, ktoré prebehne už v najbližších dňoch.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : commons.wikimedia.org