Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Blíži sa ďalšie kolo projektu Zelená domácnostiam

Napísal Róbert Bosák, 18.11.2016

Účelový program zameraný na podporu domácností snažiacich sa o kúpu úsporného zariadenia na výrobu tepla a elektriny vstupuje do svojej ďalšej fázy. Projekt Zelená domácnostiam totiž o niekoľko dní spustí svoje ďalšie kolo.

 

Majitelia domácností, ktorí majú záujem o kúpu zariadenia využívajúceho obnoviteľné zdroje energie za účelom výroby tepla a elektriny, no nedisponujú dostatkom vlastných finančných zdrojov, majú ďalšiu skvelú príležitosť. Slovenská inovačná a energetická agentúra avizovala, že v najbližších dňoch zaháji ďalšie kolo programu Zelená domácnostiam. Teraz pôjde hneď o dve kolá, v rámci ktorých sa vydajú poukážky za 6,5mil.€.

Zdroj: zelenadomacnostiam.sk

 

4.kolo podporí len fotovoltaické panely

 

Prvé z dvoch kôl, ktoré majú prebehnúť ešte tento november, sa má týkať iba fotovoltaických panelov. Celkovo sa v ňom vydajú poukážky za 2,5 mil.€, pričom 0,5 mil.€ pôjde žiadateľom z bratislavského kraja a zvyšok sa vyplatí v ostatných regiónoch. Spustenie kola je plánované na 21.novembra o 12:00 a spolu by sa mohlo vydať okolo 1000 poukážok.

 

O pár dní vyhlásia 5.kolo, no nie pre Bratislavčanov

 

Krátko po spustení 4.kola príde k pokračovaniu programu, ktorého začiatok už naplánovali na 29.novembra, tiež o 12:00. Špecialitou tohto kola je, že sa nebude týkať bratislavského kraja,  takže zapojiť sa budú môcť len žiadatelia zo 7 regiónov bojujúcich o 4 mil.€. Podmienkou je však financovanie zariadenia na výrobu tepla, napríklad kotla na biomasu, nie fotovoltaiky.

 

Žiadatelia nečakajte!

 

V súvislosti s pripravovanými dvomi kolami sa predstavitelia SIEA neboja upozorniť na čo najrýchlejší proces podania elektronickej žiadosti. Túto výzvu zverejnili aj na internetovej stránke, nakoľko skúsenosti z posledného kola potvrdzujú extrémne vysoký záujem, veď naposledy sa objem vyčlenených prostriedkov na poukážky vyčerpal za rekordnú pol hodinu.

 

Záujem o projekt v predošlých 3.kolách

 

-          v prvých 3 kolách bolo vydaných 6493 poukážok

-          celková hodnota dotácií dosiahla už 14,24 mil.€

-          podiel nevyužitých poukážok je zatiaľ na úrovni 27%

Zdroj: www.oversito.sk

 

Peniaze vyčlenené na poskytovanie štátnych dotácií z projektu Zelená domácnostiam nie sú vyčerpané ani zďaleka. Eurofondy, z ktorých sa dotácie poskytujú, sa budú prerozdeľovať aj v ďalších kolách. Prečo však čakať a šancu získať takúto formu pomoci nevyužiť čím skôr? V hre je predsa úspora energie a celková snaha o trvalo udržateľný rozvoj.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : siea.sk, zelenadomacnostiam.sk

Foto : zelenadomacnostiam.sk, oversito.sk