Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Belehrad láka dubajských investorov

Napísal Róbert Bosák, 08.02.2016

Dubajskí developeri sa už dlho snažia presadiť v Európe, o čom svedčí zopár odvážnych projektov. Jedným z nich je aj nápad postaviť novú štvrť v Belehrade, ktorá má mestu vniesť typický nádych Dubaja.

 

Belehrad je turistami považovaný za taký východoeurópsky Paríž, čo spôsobuje náramná  podobnosť atmosféry niektorých jeho ulíc a námestí s tými francúzskymi. Po novom však budú srbskú metropolu prirovnávať skôr k Dubaju ako Parížu, pretože investori z regiónu okolo Perzského zálivu majú s týmto mestom veľké plány a potvrdzuje to aj pripravovaný projekt Belehrad na vode.

 

Potenciál Belehradu láka investorov

 

Srbsko sa postupne zotavuje z ekonomických a politických problémov z konca predošlého storočia a signálom oživenia je aj rast životnej úrovne v Belehrade. Ten má ako metropola dosť veľký potenciál, ktorý je stále nevyužitý a preto láka mnohých investorov vrátane tých zahraničných. Dobrým príkladom je projekt magnáta Muhamada Alabbara, ktorého prilákal práve Belehrad a jeho podmienky vhodné na výstavbu novej štvrte na štýl Dubaja.

Zdroj: www.blic.rs

 

Projekt má finišovať v roku 2030

 

Odvážny projekt premeny rozsiahlej časti Belehradu na moderné sídlo pripomínajúce Dubaj, no s európskych nádychom, má byť ukončený v roku 2030. Prvotné plány rátali s ukončením prác za 7-8 rokov, no vzhľadom na rozsah projektu je jasné, že jeho realizácia potrvá pomerne dlhšie. Počas týchto rokov sa má pracovať na výstavbe viacerých rezidenčných a komerčných komplexov, kultúrnych stredísk aj moderných mestských zón, ktoré pomôžu tvoriť špecifickú atmosféru novej štvrte pri rieke Sáva.

Zdroj: www.vesti-online.com

 

Plán projektu Belehrad na vode v skratke :

 

– dominantou projektu má byť 210-metrová veža podobajúca sa na mrakodrap Burž Chalífa

– nová štvrť s výmerou 90 hektárov poskytne priestor pre obchody, bývanie, služby a kultúru

– výmera obytných priestorov a administratívnych budov dosiahne spolu 1,85 miliónov m2

– hlavným investorom projektu je dubajský Muhamad Alabbar so skupinou Emaar Properties

Zdroj: www.mondo.rs

 

Jedni sú za, druhí proti

 

Názory domácich obyvateľov na výstavbu „dubajskej“ štvrte sa rozdeľujú a kým jedni si už vyhradzujú predkupné právo na byty a kancelárie, iní nesúhlasia a hovoria o výstavbe nového mesta duchov. Odborníci takisto varujú, že Belehrad nie je pripravený na takúto luxusnú štvrť a priestory obchodných centier, bytov a administratívnych budov budú zívať prázdnotou. Na druhej strane, investícia vo výške 3 až 4 miliárd eur mestu pomôže ako soľ, čo si uvedomujú aj predstavitelia štátu prezentujúci tento projekt ako pomoc realitnému trhu v celej krajine.

Zdroj: www.rtv.rs 

 

Úspešní developeri sa radi posúvajú a hľadajú nové príležitosti na investovanie v zahraničí. Príkladom expanzie magnátov z oblasti realít a stavebníctva je príprava projektu Belehrad na vode, ktorá potvrdzuje záujem dubajských investorov o získanie rešpektu na európskom trhu. Tento projekt nie je jediným megalomanským plánom na starom kontinente, no nepochybne patrí k tým najlepším príkladom.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : blic.rs, vesti-online.com, mondo.rs, rtv.rs