Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Batumi: Najrýchlejšie rastúca turistická destinácia v Európe

Napísal PR článok, 25.12.2023

Stavebný boom aj najnižšia kriminalita

Gruzínsko sa intenzívne rozvíja už desiaty rok a  prechádza silnou reštrukturalizáciou. Aj známe turistické mesto Batumi zažíva v posledných rokoch veľmi intenzívny stavebný boom natoľko, že jeho investičný potenciál objavili investori z Arabského sveta, Číny i rusky hovoriace krajiny. Za zmienku stojí aj fakt, že v Gruzínsku, ako jedinej krajine vo svojom regióne, je aj najnižšia kriminalita s nulovou toleranciou korupcie. 

 


„Prešiel som si celé Gruzínsko. Tá krajina dýcha harmóniou.  Je to symbiózou hôr, pobrežia, dobrého jedla a vína. Navyše, sú tu aj veľmi prívetiví ľudia,“ vymenúva benefity tejto kaukazskej krajiny, ktorá hraničí s Ruskom, Tureckom, Arménskom a Azerbajdžanom, Alex Maksimčuk z FinRealGo.  Potenciál Gruzínska ho oslovil natoľko, že si v Batumi pred 4.rokmi otvoril svoju realitnú kanceláriu. Dnes tam predáva so svojim biznis partnerom Adamm Gečevským apartmány a vila domy v TOP lokalitách Batumi. 



Chcel sa zdržať len krátko, ale je tu dodnes


„Prvý krát som Batumi navštívil v roku 2019, v rámci poznávacej dovolenky po celom Gruzínsku. Mesto Batumi ma očarilo natoľko, že už za prvé dva dni pobytu pochopil, že tu chcem investovať. Našiel som veľmi zaujímavú príležitosť investovať do nehnuteľnosti a kúpil som si tu byt,“ vysvetľuje Slovák žijúci v Batumi, Adam Gečevský z Batumi.sk.  


 

Tu je 8 exkluzívnych tipov, ktoré sa vám na potulkách Gruzínskom môžu hodiť:

 

TIP č.1 Vychytené turistické trasy s panoramatickými kopcami


  • Nádherné výhľady z hôr Gruzínsko je krajinou s bohatou históriou a kultúrou, ale aj s nádhernou prírodou. Ak ste milovníkom turistiky, určite si nenechajte ujsť niektorú z mnohých vychytených turistických trás.
  • Mestije a Ushguli: Na severozápade Gruzínska sa nachádzajú dve očarujúce horské dediny, Mestije a Ushguli. Tieto dediny sú postavené v nadmorskej výške 1 500 až 2 000 m.n.m a sú obklopené vysokými horami.
  • Trek na Užbu z Mestije sa môžete vydať na trek na Užbu, dvojvrcholovú horu, ktorá ponúka nádherné výhľady na okolitú krajinu. Trasa je dlhá približne 15 kilometrov a trvá približne 6 hodín.
  • Kazbek je nielen najvyššia hora v Gruzínsku, ale aj obľúbenou destináciou pre skialpinistov.
  • Prometheus: podľa gréckej mytológie bol Prometeus pripútaný k tejto hore za to, že ukradol oheň bohom a daroval ho ľuďom. Na vrchole hory sa nachádza kláštor, ktorý tiež odporúčame vidieť. Mimochodom, pri Kutaisi je aj jaskyňa, ktorú sa oplatí navštíviť.

TIP č.2 Subtropický prales a husté lesy 


Tie ďalšie turistické trasy a destinácie, ktoré sú typologicky dosť podobné našej Malej Fatre, nájdete v južnej časti krajiny. Východne od Batumi sa tiahne subtropický prales a nádherné husté lesy. Trasy sú riadne vyznačené takže sa nemusíte báť, že zablúdite. Odporúčame absolvovať 1500 km dlhý trail. Ide naprieč celým Gruzínskom. Začiatok je pri Čiernom mori a končí pri Kaspickom mori. 


TIP č. 3: Navštívte horské kláštory.Tie najstaršie tu stoja od 4.storočia.


Gruzínsko je pravoslávna krajina a z kláštorov a kostolíkov, stojí za to vidieť hlavne tieto kláštory :

  • Gergeti, ktorý sa nachádza na úpätí hory Kazbek.
  • Svätej Trojice v Mtskheta, ktorý je najstarším kresťanským chrámom v Gruzínsku.
  • Svätého Nikolaja v Bodbe, ktorý je zas známy svojou ikonou Panny Márie.

 

TIP č.4: Ubytujte sa v podhorských dedinkách. 

Vyskúšajte guest house a bývajte u miestnych. V horách aj pri mori. Gruzínci sú povestní svojou pohostinnosťou. V časti Kazbeky to má svoje čaro a garantujeme vám, že budete nadšení aj tamojšou kuchyňou. 


TIP č.5: Radšej raz ochutnať, ako stokrát čítať.Gruzínske špeciality si zamilujete. 

Pestrá ponuka jedál vás ohromí. Je bežné, že na jedálnom lístku okrem piatich národných jedál, nájdete aj 50.druhov tých ďalších kulinárskych špecialít. Sú cenovo dostupné a tie chute sú famózne. Tamojší obyvatelia si vás získajú nielen svojou srdečnou povahou, ale aj pohostinnosťou. Odporúčame ochutnať toto:

  • Chačapuri – ide o plnený chlieb, ktorý má najrôznejšie plnky a stretnete sa s tvarom lode Adjaruli a uzavretý chlieb Imeruli a Megreli. 
  • Šťavnaté gruzínske plnené taštičky Khinkali s mletým mäsom, zeleninou, syrom a hríbmi. 
  • Famózne chutia omáčky Satsebeli, Tkemali a Adjika. Všetky vymenované sú súčasťou tamojších špecialít a výborne sa hodia k mäsu a rybe


TIP č. 6: Až 500 druhov vína a odrôd hrozna v jedinej krajine? Áno. 


Vinárstvo má v Gruzínsku poriadne dlhú tradíciu. Archeologické nálezy len potvrdzujú, že tento červený mok vyrábali v tejto krajine už pred 8 až 10.tisíc rokmi. 


Nielen milovník vína určite ocení pestrosť a variabilitu odrôd hrozna a až 500 druhov vína. Víno sa dodnes  vyrába tradičnou metódou Kvevri, ktorá je zapísaná aj v UNESCO. Najčastejšie sa používajú odrody: Rkatsiteli, Saperavi a Mtsvane. Najznámejšie vínne oblasti nájdete v Kachety.  


TIP č.7: Navštívte gruzínske vínne pivničky a zažite na vlastnej koži výrobu vína.

Keď zídete do podzemia týchto vínnych pivníc, nájdete tam v zemi zapustené hlinené nádoby na výrobu vína. A viete prečo sa zapúšťajú do zeme? Vďaka tomu si víno zachováva svoju konštantnú teplotu.


TIP č.8: Objavte skvosty dávnej minulosti a modernej architektúry 


Vyhraďte si aspoň jeden deň na návštevu nielen starých miest v blízkosti hlavného mesta Tbilisi. Zaujímavý kontrast medzi starým a novým svetom sa vám naskytne pri prechádzke uličkami hlavného mesta aj prímorských stredísk neďaleko Batumi, ako napríklad Kobuleti, Chakvi, Kvariati, Sarpi, Makhinjauri alebo Gonio. 


Gruzínsko objavujú turisti z celého sveta


Gruzínsko má okolo 3.miliónov obyvateľov a začína byť mimoriadne atraktívne nielen pre krajiny bývalého Sovietskeho zväzu, ale aj pre Európu, Čínu a Saudskú Arábiu. Len za minulý rok /*poznm.red.: r.2022/, Gruzínsko navštívilo  9.miliónov turistov. „Medzi nimi to boli aj správcovia hotelov z Francúzska a Nemecka, čo naznačuje záujem aj zo starého kontinentu. A ako huby po daždi vyrastajú v hlavnom meste Tbilisi, či v ďalších  v prímorských mestách, najmä v Batumi, nové hotely a turistické atrakcie,“ hovorí A.Maksimčuk. 


Vitajte v Batumi. Objavte  mesto, ktoré nikdy nespí.


Pred návštevou tohto mesta, by ste mali vedieť jednu vec. Batumi je veľmi vychytené a moderné prímorské mesto.Nájdete tu spievajúce fontány, kasína, zábavu doslova na každom kroku, nočný život a poteší aj nádherná až 15 km dlhá palmová promenáda pozdĺž mora, kde nájdete najrôznejšie turistické atrakcie. Garantujeme vám, že v Batumi sa nudiť určite nebudete.  Aj tieto benefity pomohli mestu k zisku prestížneho ocenenia „World Travel Awards“, za najrýchlejšie rastúcu turistickú destináciu v rokoch 2019-2021.


Investujte do svojej budúcnosti v srdci Kaukazu. Stavte na Batumi.  

Ak hľadáte dobrý pomer krásnej prírody a luxusného bývania, stavte na Batumi. Ťaží aj zo skvelej prímorskej polohy a príroda tu bola skutočne štedrá. No sú to aj ďalšie benefity. „Priezračne čisté more, promenáda lemovaná palmami. Bonusom je aj Botanická záhrada a nielen pre najmenších turistov je atraktívne Delfinárium, ktoré treba v Batumi vidieť tiež,“ odporúča Adam Gečevský z realitnej kancelárie Batumi.sk s tým, že: „Toto mesto začínajú objavovať turisti z Číny, Arabského sveta, ale čoraz viac aj z Európy,“ uzatvára A. Gečevský. 


Batumi už konečne objavili aj Slováci. Kupujú si tu cenovo dostupné apartmány.  Aj na splátky bez navýšenia kúpnej ceny.


Prívlastok Európsky Dubaj, dostalo mesto Batumi pre moderné hotely, ktorých tu vyrástlo za posledných 10.rokov ako húb po daždi. Tomuto mestu prischol aj prívlastok Kaukazský Las Vegas. Viete prečo? Tušíte správne. Je to pre množstvo kasín a nočného života. 

Investičné apartmány sú aktuálne lákadlom pre mnohých investorov, vrátane  slovenských. Tým pomáha už 4.roky nájsť svoju vysnívaný apartmán a vila dom, aj Alex Maksimučuk z FinRealGo

„Keď túžite mať svoju nehnuteľnosť v Gruzínsku hneď a nemáte dostatok financií, stačí zainvestovať iba časť peňazí. Zvyšok si viete rozložiť v čase,“ radí Alex Maksimčuk s tým, že: „Zostatkovú sumu vieme rozložiť klientom na splátky s 0% navýšením až na 60 mesiacov.“ 



Stačí sa len nasťahovať. Apartmány sú kompletne zariadené. Až po lyžičku. 


Aktuálne je najväčší dopyt po apartmánoch v hotelovom projekte Aquapark Mercure wellness resorta v apartmánových projektoch v blízkosti prvej línie pri mori. Okrem zaujímavej ceny majú apartmány luxusný výhľad na Čierne more alebo hory.

Väčšia časť apartmánov je kompletne zariadená „až po lyžičku“, kde sa stačí už len nasťahovať a skutočne vám nič nebude chýbať. „Klienti majú možnosť kúpy holobytu. Môžu využiť služby diazajnéra, ktorý im ho zariadi na kľúč, podľa osobitných požiadaviek prostredníctvom našej kancelárie,“ vysvetlil A. Maksimčuk.


Doplňme, že najlacnejší byt s výmerou 33 m2, kúpite aktuálne v tomto hoteli 48.tisíc Eur.  Dobrou správou je, že nemusíte mať hneď celú sumu. „Na začiatok vám postačí investovať 20% z ceny nehnuteľnosti. Zvyšok sumy si vie klient rozložiť na 60 mesiacov bez navýšenia,“ vyratúva Maksimčuk.  


Zhrnuté a podčiarknuté: 

  • Aktuálne patrí Batumi k cenovo dostupným letoviskám pozdĺž pobrežia pri Čiernom mori, s obrovským potenciálom na ďalší rast. Na 310 km dlhom pobreží sú to v Gruzínsku aj ďalšie mestá: Makhinjauri, Kobuleti, Mtsvane, Kontshkhi, Gonio či Sarpi.
  • Batumi získalo aj prestížne ocenenie „World Travel Awards“, za najrýchlejšie rastúcu turistickú destináciu v rokoch 2019-2022.
  • Batumi je vychytené a moderné prímorské mesto, ktoré je skvelým miestom na oddych a relax. Ak hľadáte destináciu, ktorá vám ponúkne nádhernú prírodu, bohatú históriu a kultúru, ale aj príjemné ceny, Gruzínsko je pre vás to pravé.