Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bahrajn očaril svet svojimi ikonickými mrakodrapmi

Napísal Róbert Bosák, 22.05.2016

Nie sú to len Spojené arabské emiráty a Saudská Arábia, ktoré ukazujú architektonickú silu svojho regiónu. Tú dáva najavo aj Bahrajn, ktorý upútal pozornosť sveta výstavbou viacerých ikonických mrakodrapov.


Príbeh Bahrajnu nie je od ďalších bohatých štátov v regióne veľmi odlišný. Základom jeho bohatstva je ropa a vďaka nej môže krajina napredovať, čo sa následne odráža vo viacerých oblastiach. Jednou z nich je práve architektúra, prostredníctvom ktorej sa môže sila krajiny prezentovať v tom najlepšom svetle. To vzali vážne napríklad v Dubaji, z ktorého prichádzajú neustále nejaké exkluzívne stavebné nápady. V Bahrajne neostali o nič skromnejší a po vzore svojho suseda sa pustili do budovania vysokých ikonických veží.

Zdroj: www.meconstructionnews.com

 

Svetové obchodné centrum na štýl Bahrajnu

 

Už je to sedem rokov, čo sa na mape hlavného mesta Manáma nachádza Bahrain World Trade Center. Ide o dve k sebe otočené veže, ktoré sú postavené v rovnakej výške 240 metrov a svojim štýlovým vzhľadom pripomínajú plachty. Práve s tým sa spája zaujímavosť, ktorá sa týka ich orientácie na Perzský záliv, odkiaľ fúka najsilnejší vietor a ten potrebujú pre výrobu energie. Mrakodrapy sú totiž prvé budovy s veternými turbínami zakomponovanými do svojej konštrukcie.

Zdroj: www.whenonearth.net

 

Aj diplomati sídlia vo fascinujúcej veži

 

Ďalšou stavbou, ktorá sa pri prehliadke Manámy nedá nevšimnúť, je Diplomat Commercial Office Tower. Komplex dvoch veží siahajúcich do výšky 158-metrov je okrem iného určený aj ako diplomatické sídlo. Oba veže majú 30 poschodí, pričom prinášajú dizajn v tej najkrajšej elegancii a od roku 2012 lákajú milióny turistov z celého sveta.   

Zdroj: www.technal-me.com

 

Najnovšie pribudla veža v tvare vrtáku

 

S pomenovaním United Tower nájdeme v Ázií viacero mrakodrapov, no ten najnovší stojí práve v Bahrajne. Populárnym sa stal najmä pre svoj dizajn, pretože veža v tvare tohto vrtáku je určite svetovým unikátom. Účelom budovy sú hotelové priestory v najvyššom štandarde, takže turisti si môžu pokojne skúsiť život v takejto netypickej budove.

Zdroj: www.essenceofdilmunia.com

 

Zaujme aj Harbour Financial Centre

 

Už prvé vizualizácie projektu Harbour Financial Centre ukázali, že ide o sebavedomý plán. Developeri požadovali od architektov veže v netypickom tvare, ktoré sa budú líšiť od druhých mrakodrapov v meste. Zámer sa podarilo splniť a výsledok priniesol nový pohľad na výstavbu výškových budov. Fasáde sa ešte doplnila žiarivá modro-zelená farba a moderný objekt môže vzbudzovať pozornosť celého sveta.

Zdroj: www.500px.com

 

Ikonické mrakodrapy sú dnes neodmysliteľnou súčasťou tohto malého, no o to bohatšieho štátu. Tých je dnes postavených už niekoľko a Bahrajnu ako krajine s citom pre architektúru robia dobrú vizitku, čím navyše potvrdzujú silu miestneho stavebníctva. Aj keď Dubaj si už roky drží pozíciu najznámejšej architektonickej veľmoci v regióne, Bahrajn neťahá za kratší koniec, o čom svedčí práve realizácia týchto veží.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : meconstructionnews.com, whenonearth.net, technal-me.com, essenceofdilmunia.com, 500px.com