Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Austrálske Melbourne obhájilo titul najlepšieho miesta na život

Napísal Róbert Bosák, 22.08.2016

Presne po roku k nám prichádzajú najnovšie výsledky hodnotenia Indexu najlepších miest na život. Aktuálne výsledky nikoho neprekvapujú a opätovné prvenstvo smeruje šiestykrát po sebe do Austrálie.

 

Tradičný rebríček vyplývajúci z Indexu najlepších miest na život zostavovaný spoločnosťou Economist Intelligence Unit (EIU) nepriniesol po roku žiadne výrazné zmeny. Na vrchole sa opäť objavili rovnaké mestá, ako v predošlých rokoch, ktoré tak znova potvrdili dominanciu v hodnotení metropol s najlepšími podmienkami na život. A austrálske Melbourne medzi nimi naďalej žiari, pretože už po niekoľkýkrát za sebou obhájilo prvenstvo.


Melbourne získalo šieste prvenstvo v rade

 

Pozícia austrálskych metropol v Indexe najlepších miest na život je už pár rokov neoblomná, čoho výsledkom sú až dve mestá v prvej päťke. Okrem Adelaide na piatom mieste sa všetka pozornosť sústredí na Melbourne, ktoré je víťazom posledných piatich ročníkov. Prvenstvo si obhájilo aj tento rok, nakoľko mu porota udelila až 97,5 bodu. Ide tak o šiesty titul v rade, čo sa v histórií zostavovania indexu nepodarilo žiadnej inej lokalite.

Zdroj: www.diannasnape.com.au

 

Susedná Viedeň skončila druhá

 

Aj keď dominancia Melbourne pretrváva pár rokov za sebou, tento rok chýbal kúsok k tomu, aby bola prekonaná. Hneď na druhom mieste totiž skončila Viedeň, ktorej sa podarilo získať len o desatinu bodu menej. Podobne ako Melbourne, aj rakúska metropola potvrdila perfektné podmienky na život, vďaka ktorým patrí dlhodobo k najlepším mestám sveta, čo platí hlavne v súvislosti s hodnotenými faktormi.

Zdroj: www.calicultural.com.br

 

Kritéria, podľa ktorých sa zostavuje Index najlepších miest na život :

 

–        vzdelávanie

–        zdravotná starostlivosť

–        bezpečnosť a stabilita

–        podmienky pre kultúru

–        ochrana životného prostredia

–        kvalita infraštruktúry

Zdroj: www.mojavieden.sk

 

Najhoršie sa žije v Sýrií a Líbyi

 

Oproti Melbourne, Adelaide a kanadskému Vancouveru, ktorý uzatvára vedúcu trojicu, stoja mestá s najhoršími podmienkami na bývanie. Na konci indexu sa ocitol Damask, za ktorým je tesne Tripolis z Líbye a nigérijský Lagos. Najväčší vplyv na ich postavenie v rebríčku má zlá bezpečnostná situácia, ktorá otriasa celkovými podmienkami na život a sťažuje obyvateľom snahu o pokojné bývanie.

Zdroj: www.wikipedia.org

 

Súčasťou rebríčka, v ktorom bolo hodnotených 140 svetových miest, sa ocitla aj Bratislava. Tá si udržiava priemernú úroveň, no dobrou správou je, že patrí do skupiny miest, ktoré za posledných päť rokov zaznamenali jeden z najväčších skokov. Pre našu metropolu to môže byť perfektná motivácia k ďalšiemu rozvoju, čím by sa stále viac doťahovala na štandardnú európsku úroveň.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : studioabroad.newpaltz.edu, diannasnape.com.au, calicultural.com.br, mojavieden.sk, wikipedia.org