Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Austrália má prvé podmorské múzeum na južnej pologuli

Napísal Róbert Bosák, 18.08.2020

S podmorskými múzeami sa v poslednom období roztrhlo vrece. Len nedávno otvorili múzeum so vzácnou zbierkou starovekých amfor vína pri jednom z gréckych ostrovov. Aktuálne bol podobný komplex zriadený pod hladinou mora sprístupnený v Austrálii.

Zdroj: moua.com.au


Kým vo svete je Museum of Underwater Art „len“ ďalším v poradí, na južnej pologuli ide vôbec o prvé múzeum svojho druhu. Prvenstvo na južnej časti planéty si pravdepodobne udrží aj v prípade, že by tam vznikali ďalšie podobné projekty. Podmorskú expozíciu zameranú na odhalenie krás koralových útesov totiž nemôžu zriadiť hocikde.

Zdroj: moua.com.au


Múzeum vo veľkom podmorskom skleníku

 

Čaro Veľkého korálového útesu v nezvyčajnej podobe môžu návštevníci obdivovať len kúsok od brehov austrálskeho mestečka Townsville. Práve tam zriadili podmorský skleník, ktorého priestory poslúžia na prehliadky života v korálových oblastiach. Tie ale prinesú vždy trochu iný pohľad. Objekt bol totiž navrhnutý ako živé múzeum, ktoré bude postupom času zarastať podmorskými rastlinami a tým neustále meniť svoju formu.

Zdroj: moua.com.au 


Korálovú expozíciu dopĺňajú ľudské sochy

 

Nie celá expozícia bola navrhnutá ako premenlivá. Rovnaké ostanú napríklad neživé doplnky múzea v podobe rôznych pestovateľských nástrojov rozmiestnených na pultoch v skleníkovej časti aj v expozičnej časti nad hladinou vody. Súčasťou múzea je aj niekoľko sôch v ľudskej podobe, ktoré majú špeciálny účel. S postupným zarastaním skleníka budú pohltené rastúcou vegetáciou, čo odzrkadlí silu mora a jeho vládu nad ľuďmi.

Zdroj: moua.com.au 


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: moua.com.au