Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Augustový objem hypoték bol zatiaľ najnižší v roku

Napísal Róbert Bosák, 12.10.2020

August patrí na hypotekárnom trhu každoročne medzi slabšie mesiace. Dlhoročný trend sa potvrdil aj teraz. Objem hypoték, ktoré banky žiadateľom vo 8. mesiaci poskytli, bol totiž od januára tohto roka najnižší.

 

Banky poskytli klientom 727 mil. €

 

Kým v 1. tohtoročnom štvrťroku sa mesačný objem hypoték pohyboval nad úrovňou 1 mld. €, v jednotlivých mesiacoch 2. a 3. štvrťroka dosiahol podstatne menej. V auguste to bolo už iba 727 mil. €, čo nie je najnižší výsledok iba v tomto roku. Objem hypoték vo 8. mesiaci zaostal aj za viacerými vlaňajšími obdobiami. Menej peňazí totiž banky klientom požičali naposledy v júni 2019.

Zdroj: www.pixabay.com 


Objem hypoték poklesol až o 14 %

 

Napriek tomu, že nižší augustový výsledok nie je vzhľadom na prebiehajúce letné prázdniny alarmujúci, v mesačnom aj v medziročnom porovnaní dosiahol až dvojciferný prepad. Oproti júlu tohto roka, kedy banky poskytli hypotéky za viac ako 800 mil. €, ide o pokles na úrovni 14 %. Takmer identický výsledok so 14 % poklesom bol zaznamenaný aj v medziročnom porovnaní.

Zdroj: www.pixabay.com 


Prognózy na ďalšie mesiace sú o niečo optimistickejšie. Objem hypoték by mal zaznamenať nárast už v septembrových štatistikách. V priebehu 9. mesiaca totiž banky začali uvoľňovať obmedzenia, ku ktorým pristúpili po vypuknutí pandémie. Lepšej dostupnosti hypoték praje aj ďalšie znižovanie úrokových sadzieb, po ktorom postupne siaha čoraz viacej bánk.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com