Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Aj betón môže byť elegantný

Napísal Róbert Bosák, 07.08.2014

Stavebníctvo bez betónu by snáď ani nebolo stavebníctvom, pretože jeho účasť na výstavbe, rekonštrukciách a iných príbuzných činnostiach je takmer neodmysliteľná. Betón vidíme všade na budovách, dvoroch, terasách či námestiach. Doteraz sa nejak vyhýbal obytným priestorom, no vďaka pohľadovému betónu sa situácia pomaly mení. 

Zdroj: www.akobyvat.sk


Betón ako materiál je stále vnímaný dvojako a názory na jeho využitie nie sú jednotné. Pokiaľ sa na neho pozrieme ako na stavebný materiál, ktorý sa má starať o povrchy alebo iné externé časti, budeme ho považovať za jednu z najlepších variant kvôli svojej vysokej odolnosti a pevnosti. V prípade, že ho vezmeme ako materiál vhodný pre interiérové doplnky a dizajnovú súčasť bývania, môžeme aj namietať, že nepatrí k tej najlepšej voľbe, pretože nevytvára také teplo domova, nie je príliš elegantný a ťažko ho vnímať ako prvok tvoriaci peknú atmosféru. 

Zdroj: www.akobyvat.sk


Betón ako dizajnová možnosť 


Aj keď si pod slovom betón predstavíme tvrdý stavebný materiál vhodný na stavebné práce, existuje aj špeciálny betón, ktorý sa perfektne hodí do interiéru a bude našim skvostom. Jedná sa o takzvaný pohľadový betón prinášajúci obydliam jedinečný nádych. Vďaka nemu budú obývané priestory pôsobiť moderne a zároveň vnesú do príbytku trošku konzervatívneho štýlu. Netreba sa ani obávať nejakého zlého dojmu z tohto materiálu. Všetko sa dá pekne doladiť tak, aby ste mali z bývania dobrý pocit a boli s prínosom pohľadového betónu maximálne spokojní. 

Zdroj: www.flexibilnypieskovec.sk


Využitie pohľadového betónu 


Steny - Najčastejším využitím tohto materiálu sú práve steny, ktoré majú pôsobiť elegantne a zároveň dominantne. Interiér s takýmito stenami je vhodný pre silné osobnosti, ku ktorým bude dobre pasovať, veď mohutnosť a pevnosť ich vystihuje najlepšie. 

Zdroj: www.studiobyvania.sk


Interiérové doplnky - Mnoho doplnkov v príbytkoch je z betónu, no stále im chýba šmrnc po tej imidžovej stránke. Príchod pohľadového betónu všetko zmenil a dnes sú tieto doplnky obľúbené najmä kvôli kráse. Obklady, umývadlá, krby a iné doplnky nájdeme stále častejšie. Dokonca aj kuchynské dosky sa vyrábajú z pohľadového betónu a postupne nahrádzajú mramor a iné kamene. 

Zdroj: www.abcinterier.sk


Podlahy - Nezabúdajme ani na krásne imidžové podlahy, ktoré sú z betónu a ich úlohou je priniesť interiérom nielen kvalitu, ale hlavne elegantný netradičný dizajn. Pohľadový betón sa vyrába v mierne upravenom štýle ako klasický betón, takže sa netreba obávať chladu na nohách.  

Zdroj: www.studiobyvania.sk


Najžiadanejšie vlastnosti : 


- čistý prírodný materiál nepôsobí na obyvateľov závadne

- vysoká trvácnosť voči viacerým vplyvom 

- skvelá tvarovateľnosť ponúka dostatok možností na opracovanie

- po optickej stránke je najprirodzenejším materiálom 

Zdroj: www.flexibilnypieskovec.sk


Spojenie sily, charizmy a elegancie do jedného celku, aj takto môžeme opísať pohľadový betón. Časy ignorácie tohto kráľa stavebnín v našich domácnostiach sú definitívne preč a teraz môžeme využívať jeho rôzne kombinácie aj na skrášlenie príbytkov. Stačí ho ideálne zladiť s okolitými farbami a zariadením a máte doma nezameniteľnú atmosféru, ktorá bude jedinečná svojho druhu. 


Text : Róbert Bosák

Foto : akobyvat.sk, flexibilnypieskovec.sk, studiobyvania.sk, abcinterier.sk