Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

7 miest s najkrajšími zelenými ulicami

Napísal Róbert Bosák, 10.03.2017

Zelená architektúra, to nie sú len drevodomy, solárne panely a alternatívne materiály. Súčasť trvalo udržateľného rozvoja tvoria aj urbanistické plány založené na princípoch ekológie. K takým patria aj zelené ulice, ktoré zlepšujú život obyvateľov po celom svete.

 

Vegetácia je najvzácnejším darom planéty, ktorý nielenže oživuje mestá, ale pomáha nám aj skvalitňovať úroveň života v  nich. Ochrana pred prehrievaním v podobe tienenia, produkcia kyslíka, prísun obnoviteľných zdrojov energie, vstrebávanie nečistôt či estetická stránka, to všetko má na svedomí zeleň v mestskom prostredí. V uliciach niektorých miest ju dokonca premenili na umenie a výsledkom sú tie najkrajšie parky a nábrežia, aké si vieme predstaviť.

 

Singapur – Ázijský tiger je moderným veľkomestským štátom, no pri jeho návšteve sa budete cítiť skôr ako vo veľkej záhrade plnej života.

Zdroj: blog.com

 

Brisbane (Austrália) – Medzi mestami s najkrajšími ulicami nechýba austrálske Brisbane známe ochrannými vegetačnými altánkami zastrešujúcimi rozpálené chodníky.

Zdroj: zelenarchitektura.sk   

Porto Alegre (Brazília) – Brazílska lokalita je známa umeleckým poňatím spojenia vegetácie s vodnými zdrojmi priamo v útrobách mesta.

Zdroj: aboutbrasil.com

 

Štokholm (Švédsko) – Ekológia je v Štokholme téma číslo jedna, takže jeho ulice sú plné zelene, no nájdu sa aj také, kde sa o dobrý pocit starajú pestrofarebne rozkvitnuté stromy.

Zdroj: zelenarchitektura.sk

 

Valencia (Španielsko) – Kto navštívil Avenida de Blasco Ibaňez, ten pocítil na vlastnej koži, aký význam má pre obyvateľov radová výsadba stromov okolo ciest.

Zdroj: wikipedia.org

 

Jerez (Španielsko) – V Španielsku ešte ostaneme, nakoľko v meste Jerez sa nachádza dosť netradičná ulička plná stromov „zrastených“ do fasád jednotlivých budov.

Zdroj: zelenarchitektura.sk

 

Positano (Taliansko) – Sedmičku miest s najkrajšími ulicami môžeme uzavrieť v Taliansku, konkrétne v prímorskom Positane, kde sa to kvetmi a stromami hemží na každom kroku.

Zdroj: galeriakvetin.sk

 

Koexistencia s prírodou, ochrana životného prostredia a hľadanie nadčasových úsporných riešení je aktuálnou témou. Ekológiu zahŕňa do svojich urbanistických plánov čoraz viacej miest, čoho výsledkom sú elegantné zelené ulice. Určite by sme sa niečoho podobného radi dočkali aj u nás, nech si Slováci takisto užívajú relax napriek okolitému mestskému ruchu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : pinterest.com, zelenarchitektura.sk, aboutbrasil.com, galeriakvetin.sk