Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

6 obľúbených izbových rastlín vhodných do kúpeľne

Napísal Róbert Bosák, 26.08.2018

Milovníci izbových rastlín sa pri svojom pestovateľskom koníčku nemusia obmedzovať a svoje obľúbené druhy bytovej vegetácie môžu mať vysadené aj v kúpeľni. Práve v nej si mnohé druhy nájdu optimálne podmienky pre zdravý rast.

 

Sú krásne, užitočné a ešte aj pohlcujú vlhkosť. Reč je o vybraných druhoch izbových rastlín, ktoré si pestovatelia zamilovali pre ich praktické aj estetické využitie v kúpeľni. Na zozname botanikov ich vôbec nie je málo a tie najznámejšie a do našich podmienok aj najvhodnejšie si môžete vo svojom hniezdočku relaxu a očisty umiestniť aj vy.

Zdroj: www.homesfeed.com 


1. Begónie – Šikovné farebné kvetiny si spájame hlavne s pestovaním na parapete z vonkajšej časti okna, a to aj v chladnom období s častými dažďami. Umožňuje to ich pôvod z pralesov Južnej Ameriky, vďaka ktorému zvládnu zvýšenú vlhkosť aj polohu v tieni, čo ich predurčuje na pobyt v našich kúpeľniach.

Zdroj: bettycozycorner.blogspot.com 


2. Tillandsie – Z tropických regiónov Južnej Ameriky sem prišli aj tillandsie, ktoré sa pestujú trochu inak ako bežné izbové rastliny. Keďže vo voľnej prírode vyrastajú priamo na kmeňoch stromov, v kúpeľniach sa zvyknú vešať na okná, či už na vetvičky alebo kvetináče, a to najmä pre ich potrebu mať k dispozícii dostatok denného svetla.

Zdroj: corsawebshop.nl 


3. Livistónie – Palmy sú obľúbenou súčasťou našich domácností, čo platí hlavne o menších druhoch. K tým patria aj livistónie, ktoré rozdeľujeme do vyše 20 druhov. Väčšina pochádza z Číny a jej najbližšieho okolia, kde si zvykli na podmienky, aké sa veľmi neodlišujú od tých v našich kúpeľniach.

Zdroj: www.groupon.co.uk

 

4. Orchidey – Súčasťou rastlinnej výbavy kúpeľní sa stávajú aj žiarivé orchidey. Kráľovské kvetiny, ktoré svojim sýto-farebným odleskom prežiaria každú miestnosť, sú schopné dobre nažívať aj vo vlhkej kúpeľni. Stačí ich umiestniť k dostatočnému zdroju denného svetla, no nie na priame slnko.

Zdroj: www.veniceagency.com 


5. Bambusy – O exotický nádych a trošku ďalekého Orientu v podobe bambusu sa nepostará len stále viacej vyhľadávaný nábytok. Vlhkomilné rastliny už zdobia aj kúpeľne, do ktorých sa hodia pre ich nenáročné pestovanie a dlhodobú trvácnosť. Za pozornosť stojí aj ich vzhľad, ktorý je na náš vkus dosť netradičný, a práve tým taký výnimočný.

Zdroj: www.estav.cz


6. Antúria – Kto miluje antúrie, ten nimi nepohrdne ani v kúpeľni. Pri ich umiestnení v tejto miestnosti však pozor na časté polievanie, ktoré by im v spojitosti s vyššou vlhkosťou mohlo uškodiť. V prípade, že dodržíte optimálne množstvo a intervaly zálievky, odmenou vám budú pevné kvety a listy v sviežom sýtom odtieni.

Zdroj: www.pixabay.com 


Správna kombinácia zvolených izbových rastlín dokáže zmeniť atmosféru vo vašej kúpeľni na nepoznanie. Možnosti sú otvorené, čo praje tomu, aby ste si túto miestnosť zariadili v rôznych štýloch. Veď posúďte sami, či by ste nechceli mať v kúpeľni trochu orientu, africkej safari či latinskoamerických pralesov.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.thejoyofplants.co.uk, www.homesfeed.com, bettycozycorner.blogspot.com, corsawebshop.nl, www.groupon.co.uk, www.veniceagency.com, www.estav.cz, www.pixabay.com