Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

6 európskych veľkomiest s tradičnou veľkonočnou atmosférou

Napísal Róbert Bosák, 01.04.2018

Pestrofarebná sviatočná výzdoba opäť pohltila námestia v takmer všetkých európskych veľkomestách. Niektoré metropoly sa dokonca zmenili na dejisko tradícií, ktoré svojim obyvateľom pripravili tú pravú veľkonočnú atmosféru.

 

Podobne ako pred vianočnými sviatkami, aj počas Veľkej noci si európske mestá dajú záležať na príprave výzdoby. Výsledkom sú živšie a krajšie námestia, ktoré  sa aspoň na niekoľko dní menia na centrá radosti, zábavy a pokoja v tradičnom sviatočnom duchu. Niektoré z nich stoja za pozornosť a my sme pre vás vybrali 6 najkrajších, aspoň podľa nás.

 

Viedeň – Rakúska metropola je už tradičným miestom, kde sa počas voľných dní zdržiavajú aj Slováci. Ich cieľom je najmä areál pred zámkom Schönbrunn, kde sú každý rok veľkonočné trhy. Odkaz sviatkov a typická výzdoba však nechýba ani na ďalších viedenských námestiach.

Zdroj: www.atastars.rs 


Praha – Farby, kreativita, chutné jedlá a typické veľkonočné trhy nechýbajú ani u českých susedov. Pražské námestia sa aj tento rok preodeli do tradičných sviatočných zvykov, aby domácich aj turistov opäť zásobovali dobrou náladou.

Zdroj: www.shutterstock.com 


Budapešť – V Budapešti sa radi zabávajú, a to obzvlášť počas jarných sviatkov. Inak to nie je ani na Veľkú Noc, kedy na hradnom kopci Buda pravidelne organizujú festival plný ľudových zvykov, folklórnej hudby a tradičných jedál.

Zdroj: www.welovebudapest.com 


Záhreb – V Chorvátsku prežíva hlboká tradícia zdobenia kraslíc, ktorú množstvom vajíčok rozmiestnených po námestiach zachováva aj Záhreb. Tie majú rôzne motívy, pričom niektoré sú ručne maľované na tradičný národný spôsob, iné zdobia ulice svojim moderným štýlom.

Zdroj: www.pinterest.com 


Paríž – Medzi najkrajšie ozdobené mesto patrí určite Paríž so svojim romantickým poňatím výzdoby. Na ňu natrafíme skoro v každej uličke vrátane parkov pod Eiffelovou vežou, stačí sa prejsť najznámejšími bulvármi a promenádami.

Zdroj: www.parisianist.com 


Mníchov – Šestku európskych veľkomiest s veľkonočnou výzdobou uzatvárame nemeckým Mníchovom. Tam sa oslavuje v klasickom bavorskom štýle, ktorý vidieť na každom jednom kroku, čoho dôkazom sú aj veľkonočné zvieratká oblečené do tradičných krojov.

Zdroj: www.shuttersandsunflowers.com

 

Či už trávite sviatky u nás alebo ste sa rozhodli pre výlet do niektorej z európskych metropol, želáme vám veľa pohody, inšpirácie a dobrej nálady. Dobre si oddýchnite a užite si voľné dni, aby ste načerpali nové sily a mohli pokračovať v napĺňaní súkromného aj pracovného života. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.gomighty.com, www.atastars.rs, www.shutterstock.com, www.welovebudapest.com, www.pinterest.com, www.parisianist.com, www.shuttersandsunflowers.com