Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

5 neškodných tipov pre odpudenie letného hmyzu

Napísal Róbert Bosák, 01.07.2017

Invázia hmyzu do našich domácností je v lete na dennom poriadku, no nik z nás nie je povinný trpieť takéto neželané návštevy. Stačí uplatniť niekoľko užitočných a hlavne pre naše bývanie neškodných tipov, s ktorými dokážeme hmyz úspešne odpudzovať.

 

Chemické prípravky, repelenty a rôzne spreje sú síce účinnými odpudzovačmi hmyzu, no nie vždy o nich môžeme hovoriť ako o neškodných prostriedkoch. Využívanie mnohých z nich sa spája s istými rizikami ohrozujúcimi zdravie obyvateľov. Práve preto sme pripravili prehľad 5 neškodných a zároveň účinných tipov, s ktorými odpudíme letný hmyz bez rizika.   

 

1.Elektronické odpudzovače - Reklamy nás presviedčajú, že najúčinnejším spôsobom ako odohnať hmyz sú elektronické odpudzovače. Sčasti majú pravdu, no problémom niektorých zariadení sú nepríjemné arómy. Dnešný trh však ponúka viacero neškodných odpudzovačov s maximálne efektívnym účinkom za celkom dobrú cenu.

Zdroj: lacnekotliky.sk

 

2.Škorica zaberá na komáre – Ak niečo komáre neznášajú, tak je to hlavne výrazná vôňa škorice. Čím viac ju budú cítiť, tým skôr ich to prinúti presmerovať miesto svojho pôsobenia. Stačí ju umiestniť na parapety alebo rozvešať v blízkosti okien a prítomnosť komárov bude minulosťou.

Zdroj: sashe.sk

 

3.Levanduľová vôňa do šatníkov – Kým v izbách nás trápia muchy a komáre, do šatníkov sa sťahujú nepríjemné mole. Tie dávajú zabrať nášmu oblečeniu, no práve vďaka levanduli im to nemusíme dovoliť. Najlepšie bude, ak si do šatníka zavesíme kytičku alebo menšie vrecko s niekoľkými kvetmi a mole sa s nami dobrovoľne rozlúčia.

Zdroj: dennikrelax.sk

 

4.Rozmarín zvládne kuchyňu – V ľudovej lekárni bol rozmarín odjakživa využívaný ako prírodný repelent. Jeho svojská vôňa vraj odpudzuje všetky parazity, ktoré sa radi zdržiavajú najmä v kuchyni. Podobne ako škorica sa odporúča aj proti komárom, ktoré sa tejto čarovnej bylinky stránia.

Zdroj: sfatnaturist.ro

 

5.Pomôžu aj sieťky a rolety – Aby boli vyššie uvedené možnosti ešte účinnejšie, môžeme použiť aj rôzne ochranné sieťky či dokonca investovať do kvalitných roliet. Tým spravíme vôbec prvý veľký krok k tomu, aby sme odpudili hmyz z našej domácnosti bez agresívnych chemických prípravkov a dovolíme si tak prežiť leto vo väčšom pohodlí.

Zdroj: utesni.sk

 

Text : Róbert Bosák

Foto : incon.sk, lacnekotliky.sk, sashe.sk, dennikrelax.sk, sfatnaturist.ro, utesni.sk