Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

5 jednoduchých krokov pre správnu starostlivosť o bazén

Napísal Róbert Bosák, 25.06.2017

Pri súčasných teplotách už nejestvuje dôvod, aby sme si neužívali čľupkanie v bazéne. Samozrejme, len ak udržiavame jeho kvalitný stav a čistotu vody v ňom, a k tomu nám pomôže zopár jednoduchých hravo zvládnuteľných krokov.

 

Zodpovedná starostlivosť o záhradný bazén nevyžaduje vysoké náklady a nemusíme kvôli nej obetovať ani veľa času. Stačí nám občas vykonať 5 nenáročných krokov a pomedzi to už len dbať o udržiavanie ideálnych podmienok na kúpanie, vďaka ktorým si budeme môcť užívať príjemnú pohodu počas celého leta.

Zdroj: magilinebazeny.sk  

 

1.Využívanie filtrov a sieťok – Pri nekrytom záhradnom bazéne sa len veľmi ťažko vyhneme neustálemu boju s prachom, napadaným lístím či inými nečistotami. No o niečo menej sa ich do bazéna dostane v prípade využívania pieskových filtrov a ochranných sieťok slúžiacich na ochranu pred prenikaním nežiaducich čiastočiek do vody.

 

2.Odstránenie nečistôt – Ak  nepomáhajú filtre ani rôzne ochranné sieťky a v našom bazéne stále plávajú nečistoty, potom ich musíme odstrániť mechanicky. Problémom je, že napriek ich odstráneniu sa nám nemusí podariť vyčistiť vodu úplne. V tej sa totiž môžu nachádzať aj rôzne neviditeľné baktérie ohrozujúce nielen kvalitu vody, ale aj naše zdravie.  

 

3.Pravidelná dezinfekcia – Na neviditeľné baktérie pôsobí najlepšia dezinfekcia, no pri tej radšej opatrne. Nakoľko sa na tento účel vždy nepoužíva iba chlór alebo ozónové prípravky, ale aj iná pre telo nevhodná chémia, dezinfikovať by sme mali až večer po poslednom kúpaní.

 

4.Kontrola teploty a ohrev – Okrem čistoty vody zohráva kľúčovú úlohu aj jej teplota, ktorá sa môže pohybovať na rôznej úrovni podľa požiadaviek majiteľov. Ak by príliš klesala, čaká nás ohrev, vďaka ktorému vrátime vode požadovanú teplotu, no vzhľadom na veľkú spotrebu týchto zariadení by sme ich nemali využívať príliš často.

 

5.Občasná výmena vody – Napriek pravidelnému čisteniu, dezinfekcii a ohrevu vody nie je na škodu raz za čas obsah bazéna celkom vymeniť. Vykonať tento krok sa odporúča podľa intenzity kúpania a miery znečisťovania, čo je vždy individuálne. Náš tip na výmenu je raz za 3 až 4 týždne.

Zdroj: k-domu.cz  

 

Týchto päť jednoduchých krokov vedúcich k správnej starostlivosti nám pomôže k tomu, aby sme mali v bazéne teplú a čistú vodu po celé leto. A to napriek prachu, nečistote a zárodkom baktérií číhajúcim na svoju šancu rozmnožovať sa tam, kde pre nich nie je miesto. Potom si môžeme vychutnať kúpanie v bazéne naplno bez prípadných zdravotných rizík.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : mariner.sk, magilinebazeny.sk, k-domu.cz