Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

4 osvedčené tipy na výber vhodných starožitností

Napísal Róbert Bosák, 30.04.2018

Láska k dejinám a sympatie k vybraným historickým obdobiam bývajú často dôvodom na kúpu starožitných bytových dekorácií. Zariaďovanie príbytkov pomocou takýchto doplnkov však má svoje nepísané pravidlá, vďaka ktorým bude interiér dobre zladený.

Zdroj: www.flickr.com 


Aj keď sloboda a otvorené možnosti sú v interiérovom dizajne akceptované bez ohľadu na štýl a výber doplnkov, v prípade využitia starožitností by sme mali dodržať pár zaužívaných zákonitostí. Tie nám pomôžu so zariadením jednotlivých miestností, čoho výsledkom bude zmysluplné zladenie všetkých farieb, tvarov a materiálov.

Zdroj: www.interiorc.com 


Investujte do originálov – Kúpa originálnych doplnkov vám síce siahne hlboko do vrecka, no v snahe o duchaplný šarm je to ideálne riešenie. Repliky nevytvárajú ten požadovaný cit, akým vedia zapôsobiť len pravé artefakty, a ako investícia do budúcnosti ani nemajú žiadnu finančnú hodnotu.

Zdroj: www.pinterest.co.uk 


Voľte doplnky z jedného obdobia – Mať v jednej miestnosti viktoriánsky nábytok, perzský koberec a staroveké antické sošky, to by mohlo vzbudzovať príliš chaotický dojem. Dizajnéri odporúčajú voliť doplnky vždy len z jednej éry, výnimočne z príbuzných a vzájomne na seba nadväzujúcich období.

Zdroj: www.charlottedack.com


Nepreháňajte to s počtom dekorácií – Pri starožitnostiach nemá zmysel vsádzať na kvantitu, skôr na ich dizajn, hodnotu a originalitu. Týka sa to aj tých najmenších dekorácií, pri ktorých sa stáva, že ich majitelia nakúpia hneď niekoľko. Tým sa stráca požadovaný historický efekt, kvôli ktorému sa dané doplnky kupovali.

Zdroj: www.bishkekfeminists.org 


Mnohé kúsky vyniknú, keď sú samé – Krédomenej je niekedy viac“ platí dvojnásobne pri vybraných historických kúskoch, ktoré na seba dokážu strhávať najviac pozornosti. Tie by sa nemali dopĺňať žiadnymi inými starožitnosťami, ktoré by len prekombinovali štýl miestnosti oživenej takýmto cenným solitérom.

Zdroj: www.britishstylesociety.uk 


Nie každá domácnosť je vhodná na to, aby dýchala históriou a pýšila sa cennými starožitnými doplnkami. Často sa stáva, že majitelia kvôli dispozícii a charakteru objektu nemôžu vyhovieť svojmu vkusu a pri zariaďovaní sa musia obmedzovať. Kreativita a dobrý nápad však dokážu nemožné, takže pri výbere správnych kúskov si poradíte aj s touto prekážkou. 

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.flickr.com, www.interiorc.com, www.pinterest.co.uk, www.charlottedack.com, www.bishkekfeminists.org, www.britishstylesociety.uk