Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

4 faktory, podľa ktorých vyberať správny zavlažovací systém

Napísal Róbert Bosák, 03.05.2018

Trávniky na dvoroch sa už zelenajú a sviežou jarnou vôňou oživujú naše exteriéry. Aby také ostali po celú sezónu, budú si vyžadovať ustavičnú starostlivosť, hlavne čo sa týka pravidelného zavlažovania.

 

Aj keď zavlažovanie trávnika je nenáročná prácička, od majiteľov domov vyžaduje neustálu pozornosť. Najmä počas horúcich dní je potrebné pravidelné polievanie, ktoré trávniku zaistí pekný a zdravý vzhľad. Vzhľadom na to mnohí siahajú po kúpe automatických zavlažovacích systémov, ktoré sa postarajú o správny spôsob polievania. Ten ale docielime len v prípade, ak zohľadníme hlavné faktory, od ktorých kvalita a praktická funkčnosť zariadenia závisí.

Zdroj: www.instructables.com 


1. Charakter záhrady – Ísť do kúpy bez dôkladného preskúmania typu záhrady a podmienok v nej by bolo obrovským rizikom. Pred kúpou sa odporúča zistiť všetko o vlastnostiach pôdy, orientácii pozemku a zdroji vody. Výhodou je aj vopred vedieť, aké rastliny budú na záhrade pestované, čo tiež umožní lepšie prispôsobiť zariadenie a jeho inštaláciu danému exteriéru.

 

2. Riadenie systému – Práve spôsob riadenia systému bude smerodajný pri jeho praktickom využívaní. Ručne riadené zariadenia sú síce lacnejšie, no pri nastavovaní režimu polievania vyžadujú trochu viac práce. Za automatické systémy sa zas čo to pripláca, no vďaka riadiacim jednotkám fungujúcim na princípe počítača sa postarajú o šetrné a rovnomerné polievanie.

Zdroj: www.michiganautomatic.com 


3. Optimálny výkon – Ako všetky zariadenia, aj zavlažovacie systémy je možné kupovať v rôznych modeloch s rôznym výkonom. Ten by sa mal prispôsobiť veľkosti danej záhrady a intenzity polievania. Veľká záhrada však nemusí vyžadovať vyšší výkon. Ten je potrebný skôr na pozemkoch s hustou vegetáciou, kde príde intenzívnejšie polievanie vhod.   

 

4. Zloženie systému – Posledným z faktorov ovplyvňujúcich výber je zloženie systému. Tým sa myslia jeho jednotlivé časti slúžiace na zavlažovanie, ktoré spoločne tvoria jeden celok. Tie najkomplexnejšie zariadenia obsahujú niekoľko typov tryskov doplnených o kvapkače, najmä tie regulovateľné, ktoré je možné flexibilne prispôsobovať podľa zmien v záhrade.

Zdroj: www.lifewire.com

 

Výhody týchto systémov sú nepopierateľné a aj napriek vyššej investícii spojenej s ich kúpou sa vyplatia. Odmenou nebude len automatické zavlažovanie bez potreby údržby, ale tiež šanca šetriť vodou a hlavne zaistiť si kvalitnú starostlivosť o celý trávnik. Postačí si vybrať správny model, s pomocou odborníkov zvládnuť inštaláciu a nechať ho vykonávať svoju prácu.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.gartenmagazin.net, www.instructables.com, www.michiganautomatic.com, www.lifewire.com