Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

25-miliónový Šanghaj odmietol ďalší rast

Napísal Róbert Bosák, 06.01.2018

Extrémne rýchle tempo rastu populácie a preľudnenia svetových metropol sa v čínskom Šanghaji rozhodli riešiť po svojom. Podľa vyhlásení predstaviteľov vlády tu zablokujú nárast počtu obyvateľov a zastavia ďalšie rozširovanie mesta.

 

Koniec rastúcej populácii a červená pre stavebné plány vedúce k rozširovaniu veľkomesta. To všetko je výsledkom rokovaní čínskej vlády, ktorá sa pred koncom roka zaoberala schválením plánu rozvoja Šanghaja. Tá prišla s prekvapujúcim verdiktom, podľa ktorého sa ďalší rozkvet jedného z najväčších miest na svete definitívne zastaví.

Zdroj: cestujzadara.cz  

Počet obyvateľov nesmie prekročiť 25 miliónov

 

Máloktoré veľkomesto trápi také rýchle zvyšovanie populácie ako Šanghaj. V roku 2000 tam oficiálne žilo „ešte len“ 16 miliónov ľudí, kým o 15 rokov sa už počet obyvateľov dostal nad hranicu 24 miliónov. Populácia ale ďalej rastie a v súčasnosti atakuje 25-miliónovú hranicu, ktorá sa už podľa predstaviteľov čínskej vlády nesmie prekročiť.

Zdroj: fijalka.cz

 

V meste vraj žije 5 miliónov neprihlásených ľudí 

 

Dodržať očakávaný počet obyvateľov bude možné iba v rámci hodnotenia oficiálnych čísel, pretože v meste údajne žije necelých 5 miliónov neprihlásených ľudí. Napriek tomu je šanca, aby sa časť z nich stala držiteľmi legálneho pobytu vo veľkomeste bez toho, aby to ohrozilo stanovenú hranicu aj s 5-miliónovou „toleranciou“ pre neprihlásených návštevníkov.

Zdroj: sme.sk

 

Limity sa stanovili aj pri rozširovaní územia

 

Nie je to len počet obyvateľov, ktorý bude na základe nového rozvojového plánu v Šanghaji obmedzený. Vláda chce zastaviť aj ďalšie stavebné rozširovanie územia, ktoré za pár rokov vyrastie o niekoľko stoviek kilometrov štvorcových. Po najnovšom sa táto expanzia zastaví a do roku 2035 nebude môcť Šanghaj disponovať výmerou väčšou ako 3200 km 2.

Zdroj: pttours.sk

 

Stopka rastu populácie a obmedzenie stavebného rozširovania Šanghaja je vnímané ako dosť radikálne riešenie, no podľa čínskej vlády je to jediný účinný spôsob ako udržať veľkomesto v relatívne dobrej kondícii. Tlak na osídlenie jedného z centier krajiny sa tak môže zastaviť a zároveň ukázať možné riešenie ďalším metropolám, ktoré čelia rovnakým problémom.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: svetadily.cz, cestujzadara.cz, fijalka.cz, pttours.sk