Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zrekonštruovaný Červený kostol v Olomouci otvoria v máji

Napísal Róbert Bosák, 17.03.2023

Do otvorenia jednej z najkrajších gotických pamiatok v Olomouci ostáva zopár týždňov. Termín sprístupnenia Červeného kostola je predbežne naplánovaný na 17. mája. Sídlo novovznikajúceho kultúrneho centra sa návštevníkom ukáže vo vynovenej podobe.

 

Novogotická stavba z roku 1902 bola pôvodne postavená pre účely evanjelickej cirkvi. O 57 rokov neskôr sa z nej stal knižný depozitár, v ktorom boli uložené desaťtisíce kníh. Červený kostol plnil túto úlohu celých 60 rokov, počas ktorých nebol verejnosti prístupný. Zmeniť sa to má v máji tohto roka, kedy má prebehnúť slávnostné otvorenie zrekonštruovaného objektu.

Zdroj: atelier-r.cz

 

Nové kultúrne centrum v Olomouci

 

Návštevníci, ktorí od mája zavítajú do olomouckého Červeného kostola, sa ocitnú v novom kultúrnom centre. Práve jeho zriadenie je hlavným cieľom realizácie projektu, ktorá sa blíži ku koncu. Obnova objektu, ktorého zrenovované priestory bude okrem Vedeckej knižnice v Olomouci využívať pri svojich kultúrnych aktivitách aj Moravské divadlo alebo Moravská filharmónia, má byť dokončená na konci marca. Následne prebehne kolaudácia. Ak sa celý proces stihne včas, sakrálnu stavbu plniacu úlohu kultúrneho centra sprístupnia 17. mája.

Zdroj: atelier-r.cz

 

Rekonštrukcia vyšla na 170 mil. Kč

 

Premena kostola a v ňom zriadeného knižného skladu si vyžiadala veľké zásahy. Realizácia návrhu architektov zo štúdia atelier-r stála desiatky miliónov. Celková výška investície do renovácie tehlového objektu a zriadenia nového kultúrneho centra sa vyšplhala na 170 mil. Kč. Za tieto peniaze bol zriadený aj nový foyer a recepčná časť. Chýbať nebude ani kaviareň pre niekoľko ľudí. Prví návštevníci si v nej budú môcť posedieť už v máji počas kultúrneho minifestivalu, ktorý má prebehnúť pri príležitosti otvorenia zrekonštruovanej stavby.

Zdroj: atelier-r.cz

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: atelier-r.cz