Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zoznam národných kultúrnych pamiatok v ČR sa rozšíri o 8 objektov

Napísal Róbert Bosák, 13.12.2022

Národný pamiatkový ústav v ČR eviduje viac ako 300 národných kultúrnych pamiatok. Ich zoznam sa budúci rok znovu rozšíri. Medzi pamiatky s najvyššou štátnou ochranou pribudne 8 historických objektov.

 

3 kláštory, 4 zámky a 1 hrad, to je bilancia pamiatok, ktoré český vládny kabinet pred koncom novembra vyhlásil za nové národné kultúrne pamiatky. Všetkých 8 objektov, ktoré budúci rok rozšíria zoznam najcennejších českých pamiatok, sa vyznačuje veľkou umelecko-kultúrnou aj architektonickou hodnotou hodnou najvyššej štátnej ochrany. Tú získajú 1. júla 2023, kedy sa 8 vyhlásených objektov oficiálne zaradí do prestížneho zoznamu.

 

Augustiniánsky kláštor v Brne

Zdroj: Dr. David Frankhauser

 

Bývalý augustiniánsky kláštor v Pivoni

Zdroj: pamatkopin.cz

 

Augustiniánsky kláštor v Roudnici nad Labem

Zdroj: objevujpamatky.cz

 

Zámok Jezeří v Horním Jiřetíne

Zdroj: zamek-jezeri.cz

 

Zámok Moravský Krumlov

Zdroj: turistickyatlas.cz


Zámok Rosice

Zdroj: zamek-rosice.cz

 

Zámok Plumlov

Zdroj: turistickyatlas.cz


Hrad Veveří v Brne

Zdroj: planetware.com

 

Zoznam národných kultúrnych pamiatok v ČR sa rozširoval aj v tomto roku. Po januárovom schválení návrhu na zaradenie ďalších objektov medzi národné kultúrne pamiatky zo strany vlády sa v júli stala súčasťou prestížneho zoznamu skupina broumovských kostolov. Jedná sa o skupinu 11 sakrálnych stavieb z 18. storočia, ktoré sa nachádzajú v Broumove a v jeho najbližšom okolí.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: Dr. David Frankhauser, pamatkopin.cz, objevujpamatky.cz, zamek-jezeri.cz, turistickyatlas.cz, zamek-rosice.cz, planetware.com