Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zničený trenčiansky podchod oživila pestrofarebná mozaika

Napísal Róbert Bosák, 09.12.2019

Kým niektoré slovenské podchody trpia dezolátnym stavom, iné dostávajú druhú šancu a ukazujú sa v celkom vynovenej podobe. To platí aj o jednom z podchodov v Trenčíne, ktorý je opäť miestom hodným svojho postavenia.

Zdroj: trencin.sk


Osudu, ktorého súčasťou je špina, tma a poškodené múry, sa nevyhol ani trenčiansky podchod na Sihoť. Našťastie, v jeho prípade to trvalo iba istý čas. Počas roka prešiel veľkou premenou a podľa viacerých sa zaradil medzi tie najkrajšie na Slovensku aj bez zdĺhavých a nákladných rekonštrukcií.

Zdroj: trencin.sk


Novú vizáž zaistila mozaika

 

Investícia do modernizácie podchodu vyšla mesto na 15 000 €. Za tieto peniaze sa ho podarilo premeniť na veľkú pestrofarebnú mozaiku. Práve tá zaistila kedysi nevľúdnemu miestu úplne novú vizáž. Jej podoba však nie je iba obyčajnou monotónnou mozaikou. Rasťo „Nomad“ Jakubek, miestny majster v graffiti a streetarte, totiž prišiel s návrhom plným premyslených motívov tvoriacich jeden pútavý celok.

Zdroj: trencin.sk


Farby skrášlili aj presvetlili

 

Umelecká mozaika v podchode nepomohla iba oživeniu jeho vzhľadu. Temnému a ponurému miestu priniesla okrem pestrých odtieňov a rozmanitých obrazcov aj viac svetla a viditeľnosti. Celkovému dojmu pomohlo aj LED podsvietenie, ktoré bolo nainštalované v rámci premeny podchodu. Umelé osvetlenie zároveň zvýrazňuje dizajn mozaiky, ktorá je ďalším vrcholovým dielom spomínaného umelca a tiež vrcholovým dielom umenia v trenčianskych uliciach.

Zdroj: trencin.sk


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: trencin.sk