Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Žilinčania budú od marca prechádzať cez Kysucu novou lávkou

Napísal Róbert Bosák, 21.02.2019

Síce s menším oneskorením, no predsa. Realizácia novej žilinskej lávky vedúcej ponad rieku Kysuca sa totiž blíži do finále. O necelý mesiac by sa po nej mali definitívne prejsť prví peší obyvatelia, prípadne cyklisti.

 

Je to už pár mesiacov, čo obyvatelia žilinských mestských častí BrodnoVranie čakajú na novú lávku. Tá má nahradiť odstránený drevený most, ktorý spájal práve tieto 2 lokality. Na jeho rizikový stav sa dlhodobo znášala kritika, čo nakoniec viedlo k príprave návrhu nového prechodu. A ten je aktuálne v záverečnej fáze výstavby.

Zdroj: www.zilinak.sk 


Kvalitnejšia a bezpečnejšia

 

Lávka, ktorá sa v týchto dňoch dokončuje, bude podstatne kvalitnejšia a bezpečnejšia ako tá predošlá. Kolmý povrch betónového chodníka vedúceho rovno ponad rieku Kysuca totiž bude obklopovať mostná konštrukcia s oblúkovitým tvarom. Práve tento konštrukčný variant by sa mal postarať o bezproblémové zaručenie toľko spomínanej bezpečnosti.

Zdroj: www.zilinak.sk


Dokončovaná lávka v číslach:

 

- celková dĺžka mosta dosahuje 76,5 m

- vzopätie konštrukčného oblúka je 7,5 m

- šírka mosta aj spolu s oblúkmi je 3,53 m

- šírka prechodnej časti sa zužuje na 2,5 m

- najnižšia časť mosta nad riekou je 6,4 m

Zdroj: zilina-gallery.sk


Ďalšia zo žilinských lávok

 

Zoznam lávok v Žiline a v jej blízkom okolí bude vďaka novému dielu opäť o niečo pestrejší. Už teraz v ňom nájdeme viacero podobných projektov, ktoré miestnym, ale aj návštevníkom, uľahčujú mobilitu peši alebo na bicykli. Za zmienku stojí lávka cez Vodné dielo Žilina, ktorá zaručí pohľad na fascinujúce scenérie, alebo lávka smerujúca do blízkej Tepličky nad Váhom.

Zdroj: zilina-gallery.sk 


Ostáva vydržať necelý mesiac a prechod medzi Brodnom a Vraním bude opäť rýchlejší. Kým však lávku skolaudujú, čo sa plánuje zhruba niekedy v polovici marca, obyvatelia musia ďalej využívať náhradnú kyvadlovú dopravu.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.zilinak.sk, zilina-gallery.sk