Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Žilina pokračuje v oprave ciest a chodníkov

Napísal Róbert Bosák, 02.09.2022

Mesto Žilina využilo aj tohtoročné letné prázdniny na opravu komunikácií. S príchodom jesene sa obnova miestnych ciest a chodníkov nekončí. Rekonštrukčné práce potrvajú až do konca októbra.

Zdroj: wikipedia.org – helix84

 

Viaceré úseky, ktoré boli zahrnuté do tohtoročného plánu opráv žilinských ciest a chodníkov, sú už hotové. Tie ďalšie sa zrekonštruujú, resp. ich rekonštrukcia bude ukončená v najbližších týždňoch. V rámci plánovaných opráv sa dajú do poriadku úseky na frekventovaných cestách aj na chodníkoch v rôznych častiach Žiliny. Mnohé z nich prejdú obnovou po rokoch čakania.

Zdroj: wikipedia.org – Gampe

 

Mesto opraví celkovo 35 000 m² ciest a chodníkov

 

Celková výmera všetkých úsekov, ktoré chce mesto Žilina tento rok opraviť, dosiahne 35 000 m². Celkové náklady na rekonštrukčné práce sa vyšplhajú na 650 000 €. Za uvedenú sumu sa zrekonštruuje menej plôch ako vlani. Vedenie mesta však pokračuje v trende opraviť viac ako 30 000 m² ciest a chodníkov ročne. Výnimkou bol iba rok 2020, kedy sa rekonštrukčné práce pribrzdili kvôli pandemickým opatreniam.

 

Výmera opravených úsekov v predošlých rokoch:

 

2019

39 500 m²

2020

17 500 m²

2021

38 000 m²

2022

 35 000 m²

Zdroj: TASR

 

Rekonštrukčné práce už majú za sebou viaceré kľúčové úseky. K tým patrí napríklad okružná križovatka Rondel, kde sa už pár týždňov jazdí na novom asfalte. Nový povrch vozovky majú aj vybrané úseky na Ulici 1. Mája aj na sídlisku Hájik. Obnovený je aj vyťažený úsek Veľká okružná – Predmestská.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: wikipedia.org – helix84, wikipedia.org – Gampe