Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Žiar nad Hronom nainštaluje na viaceré budovy fotovoltické články

Napísal Róbert Bosák, 31.01.2023

K inštalácii fotovoltických systémov za účelom zníženia nákladov na energie postupne pristupujú viaceré slovenské mestá. Chýbať medzi nimi nebude ani Žiar nad Hronom. Jeho zástupcovia ohlásili inštaláciu fotovoltických článkov na viaceré verejné budovy.

 

Mesto na Pohroní pristúpilo k opatreniam vedúcim k znižovaniu nákladov na energie už pred niekoľkými rokmi. Prvým krokom bola výmena starého osvetlenia za nové úspornejšie LED systémy. Pred 5 rokmi sa v meste začali vymieňať stovky kusov verejného osvetlenia. Nové šetrnejšie žiarovky dostali aj mestské budovy. Aktuálne je na rade ďalší úsporný krok, ktorým je inštalácia fotovoltických systémov.

Žiar nad Hronom, Zdroj: ziar.sk

 

Fotovoltické články na strategické budovy

 

Nové zariadenia využívajúce obnoviteľné zdroje energie budú inštalované na viaceré verejné budovy v Žiari nad Hronom. Vedenie mesta už ohlásilo, o ktoré objekty sa jedná. Všetky sa radia do zoznamu strategických verejných budov, ktoré majú vyššie energetické požiadavky a pri stúpajúcich cenách energií si ich prevádzka vyžaduje obrovské náklady. Znížiť ich majú práve fotovoltické články, ktorých inštalácia sľubuje pri súčasných cenách energií návratnosť investície za 4-5 rokov.

 

Budovy, na ktoré sa nainštaluje fotovoltika:

 

- mestská krytá plaváreň

- športová hala ZUS Aréna

- ZŠ na Ulici Dr. Janského

- ZŠ na Jilemnického ulici

- ZŠ na Ulici M. R. Štefánika

- zimný štadión Slovalco Aréna

- Zariadenie pre seniorov Domov pri kaštieli

- Mestské kultúrne centrum Žiar nad Hronom

ZUS Aréna, Zdroj: zus-servis.sk


Inštalácia fotovoltických systémov sa uskutoční v priebehu tohto roka. Termín začiatku prác závisí od priebehu modernizačných prác na vybraných budovách. V prípade základných škôl sa ako najvhodnejšie obdobie javia letné prázdniny, kedy sú školy prázdne. Sedmička budov bude mať fotovoltické články nainštalované na streche. Hokejová aréna využije fotovoltický systém umiestnený vedľa budovy z dôvodu jeho veľkosti.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ziar.sk

Zdroj foto: ziar.sk, zus-servis.sk