Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Žiadosti o príspevok na domy s takmer nulovou potrebou energie sa budú prijímať od 1. júla

Napísal Róbert Bosák, 19.05.2020

Štátna podpora výstavby úsporných rodinných domov pokračuje ďalej. Tentoraz sú na rade dotácie na domy s takmer nulovou potrebou energie. Minister dopravy a výstavby už ohlásil termín novej výzvy, v rámci ktorej o ne bude možné žiadať.

 

Prvé kolo prideľovania dotácií na rodinné domy s takmer nulovou potrebou energie sa stretlo s obrovským záujmom. Inak by to nemalo byť ani v ďalšom kole, ktorého štart bol stanovený na 1. júl. Do spustenia procesu prijímania žiadostí o príspevok tak ostáva viac ako mesiac, čo dáva záujemcom dostatok času na prípravu.

 

Účel dotácie a jej poskytovaná výška:

 

- príspevkom je možné financovať časť nákladov na úsporný dom s triedou A0

- podobne ako v prvej výzve, aj teraz môžu žiadatelia získať čiastku až 8000 €

- poskytnutie dotácie sa vzťahuje iba na domy s podlahovou plochou do 200 m²

- príspevok môžu získať iba majitelia domov skolaudovaných najskôr v roku 2018

 

Príspevok sa poskytne 200 žiadateľom

 

Účel a výška dotácie ostáva rovnaká ako v úvodnom kole. V porovnaní s ním sa však mení maximálny počet žiadateľov, ktorým môže byť príspevok schválený. Kým v minuloročnom prvom kole ho mohlo získať až 500 žiadateľov, v tom nadchádzajúcom ich nebude viac ako 200.

 

Príjem žiadostí prebehne elektronicky

 

Prvé žiadosti bude možné podať hneď ráno 1. júla. Žiadatelia ich budú opäť posielať formou elektronického systému, pričom urobiť tak budú môcť najneskôr do 30. septembra. Minister však upozornil, že v prípade naplnenia stanoveného limitu 200 žiadostí sa výzva ukončí skôr, kedykoľvek v období od 1. júla do 30. septembra. 

 

Všetky podmienky k získaniu dotácie aj informácie o podávaní žiadostí nájdete na stránke www.byvajteusporne.sk.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.mindop.sk, www.byvajteusporne.sk

Zdroj foto: Nehnuteľnosti.sk