Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zelené bývanie už aj na mape

Napísal Róbert Bosák, 30.12.2014

Mapy nám slúžia na získavanie poznatkov, ľahšiu orientáciu a poskytovanie niektorých poznatkov o daných lokalitách. Druhov máp poznáme veľa a ich kategorizácia závisí od zaznamenávania informácií. Medzi celým týmto množstvom máp nájdeme aj jednu špeciálnu. 


Nakoľko je otázka výstavby ekologických budov jednou z najdôležitejších tém súčasnosti, vznik interaktívnej energetickej ekomapy obsahujúcej tzv. zelené nehnuteľnosti sa môže považovať za veľmi správny krok. Na založení takejto obsiahlej mapy sa v spolupráci s Európskou Úniou podieľalo viacero neziskových organizácií z nášho kontinentu a ich práca je všeobecne vnímaná ako správna motivácia pre ďalších obyvateľov, ktorí môžu nasledovať príklad ekologického myslenia trebárs aj od vlastných susedov.

Zdroj: www.csve.cz


Úloha mapy


Celá sieť zainteresovaných neziskových organizácií z európskych krajín sa pustila do spolupráce za účelom priniesť Európanom aktuálnu energetickú ekomapu. Autori nápadu sa zhodujú na tom, že vznik tohto projektu má pomôcť poukázať na rastúci záujem o ekologické stavby a prispieť k motivácií pre ďalších obyvateľov podujať sa na rozvoji alternatívnych technológií v Európe. Mapa funguje necelé tri roky a počet zaznačených objektov už presiahol 40000. Dôležité je, že nové príklady sa budú zaznamenávať naďalej a aj vďaka interaktívnej forme sa môže jej obsah rozširovať.

Zdroj: www.inzynierpv.pl


Cez 3000 na Slovensku


Na mape nechýbajú ani slovenské objekty a nie je ich vôbec málo. Toto číslo sa pohybuje nad úrovňou 3000 a vďaka skvelej práci neziskovky Slovak RE Agency, ktorá sa o slovenskú časť mapy stará, môže narastať. Slovensko potrebuje zviditeľnenie alternatívnych a obnoviteľných technológií viac ako iné západné krajiny, takže fungovanie tejto mapy aj u nás je obrovským prínosom.

Zdroj: www.inzynierpv.pl 


Budúcnosť mapy


Na interaktívnych mapách je najlepšie, že ich neustála obnova prebieha na báze on-line systému, takže pravidelne môžete mať k dispozícií aktuálne informácie. Problémom môže byť, že ustrážiť pravdivosť záznamov nemusí byť až tak ľahké, pretože prístup do mapy je verejnosti otvorený a kontrolovať každý zápis je náročnejšie. Aj tak však treba pochváliť, že projekt má tendenciu neustáleho „zveľaďovania“ a mapa sa môže prakticky rozširovať donekonečna, takže ak viete o nezaznačenom objekte, pokojne ho do systému doplňte.

Zdroj: www.inzynierpv.pl


Nápad priniesť mapu poukazujúcu na nehnuteľnosti využívajúce obnoviteľné zdroje energie bol skvelý a dá sa považovať len za prínos. Pomôže stavebníkom, spoločnostiam venujúcim sa zeleným technológiám, obyvateľom aj iným, ktorí sa budú môcť lepšie orientovať medzi už postavenými „zelenými“ objektmi.


Text : Róbert Bosák

Foto : csve.cz, inzynierpv.pl