Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zelená domácnostiam spúšťa 19. marca 2. fázu

Napísal Róbert Bosák, 05.03.2019

Úspešný projekt Zelená domácnostiam sa vracia na scénu. V najbližších dňoch sa čaká spustenie jeho 2. fázy, v rámci ktorej má opäť prebehnúť niekoľko kôl. To prvé má byť na programe už o 2 týždne.  

 

Zelená domácnostiam zožala slušný úspech už pri svojom spustení. Štátny program podpory kúpy zariadení využívajúcich obnoviteľné zdroje energie (OZE) sa tak vracia späť s vysokými očakávaniami. Udiať sa tak má 19. marca, kedy oficiálne prebehne úvodné kolo otvárajúce 2. fázu projektu.

Zdroj: sisep.eu 


1. kolo obíde Bratislavský kraj

 

Na prvé dotácie z programu Zelená domácnostiam II si obyvatelia Bratislavy a okolia budú musieť počkať. Spomínané 1. kolo totiž Bratislavský kraj obíde, takže k peniazom sa dostanú len majitelia domov z ostatných 7 krajov. Pre tých je vyčlenených dovedna 800 000 €, ktoré sú určené na financovanie slnečných kolektorov. 

 

Vyhlasovanie kôl po novom

 

S návratom programu prichádza aj zopár zmien, ktoré by mali ešte viac podporovať majiteľov domácností. Tou hlavnou je vyšší počet kôl prideľovania poukážok. Len do septembra ich má byť vyhlásených 20, pričom úvodné 4 kolá sa uskutočnia vždy po týždni. V každom z nich sa pridelia poukážky za maximálne 800 000 €. Mení sa aj výška dotácií určených na pokrytie 50 % oprávnených výdavkov pri kúpe zariadenia OZE.

 

Nová výška dotácií pre majiteľov rodinných domov:

 

- maximálna dotácia na tepelné čerpadlá bude 3400 €

- maximálna dotácia na kotly na biomasu bude 1500 €

- maximálna dotácia na slnečné kolektory bude 1750 €

- maximálna dotácia na fotovoltické systémy bude 1500 €

 

Alokácia na tento rok je 12,1 mil. €

 

Nielen viacej kôl, ale aj viacej peňazí. Zelená domácnostiam počíta v tomto roku s o niečo vyšším rozpočtom ako v minulosti. Tohtoročná alokácia sa vyšplhala na 12,1 mil. €, čo bude dostatočná suma na podporu stoviek domácností. Keďže program má pokračovať aj v ďalších rokoch, do roku 2023 by vďaka nemu mohlo byť inštalovaných až 21 000 zariadení OZE.

Zdroj: www.energie-portal.sk


Ďalšie informácie o projekte, o prideľovaní poukážok aj o harmonograme jednotlivých kôl nájdete na www.zelenadomacnostiam.sk.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: prvasolarna.sk, sisep.eu, www.energie-portal.sk