Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zelená domácnostiam sa tento rok rozbehne 23.januára

Napísal Róbert Bosák, 10.01.2018

Záujemcovia o príspevok na kúpu obnoviteľných zdrojov energie budú mať príležitosť požiadať Slovenskú inovačnú a energetickú agentúru (SIEA) o podporu aj v tomto roku. Projekt Zelená domácnostiam totiž už 23.januára štartuje prvým tohtoročným kolom. 

 

Zelená domácnostiam patrí k najúspešnejším projektom štátnej podpory, aké môžu slovenské domácnosti využiť. Vďaka nemu si tisícky majiteľov domov zaobstarali nové technologické zariadenia, ktoré im pomôžu s úsporou energií. Prerozdeľovanie dotácií v jednotlivých kolách tak bude pokračovať aj tento rok a SIEA už stihla zverejniť harmonogram pre prvý štvrťrok. 

 

Prvé kolo začne už 23.januára

 

Podľa oficiálnej tlačovej správy sa v prvom štvrťroku vyhlásia 4 kolá rozdeľovania poukážok. To prvé sa uskutoční 23.januára, no o dotáciu budú môcť požiadať iba záujemcovia z krajov mimo Bratislavy, aj to nie všetci. Poukážky sa totiž prerozdelia len tým, ktorí si chcú za tieto peniaze zadovážiť fotovoltické panely.

Zdroj: energie-portal.sk

 

Neskôr prídu na rad ďalšie OZE

 

Len pár dní od ukončenia prvého kola príde na rad podpora solárnych kolektorov a tepelných čerpadiel. Tá prebehne vo februári, a to v 2 kolách podľa toho, či pôjde o pridelenie poukážok  ľudom z Bratislavy alebo z ostatných regiónov. 4.kolo, ktoré 13.marca uzavrie harmonogram projektu v prvom kvartáli, sa vyhradí pre mimobratislavských záujemcov o kotly na biomasu.

Zdroj: termoplast-snv.sk

 

Výška dotácií s jednou zmenou

 

Podmienky projektu ostávajú až na jednu zmenu rovnaké ako v minulom roku. SIEA upravila iba výšku dotácie na fotovoltické panely, ktorá sa znížila o 100 € na 1 000 €. To ale platí len pri prvom inštalovanom kilowatte  a v ostatných prípadoch ostáva dotácia rovnaká vo výške 2 350 €. Bez zmeny sa budú poskytovať aj príspevky na všetky ostatné druhy zariadení OZE.

Zdroj: energie-portal.sk 

 

Nižšie náklady na energie, prerozdelené milióny, tisícky podporených domácností. To všetko priniesol projekt Zelená domácnostiam, v rámci ktorého budú prideľovať poukážky na kúpu zariadení OZE aj v tomto roku. Tohtoročný harmonogram odštartuje podporou fotovoltických panelov pre mimobratislavské domácnosti 23.januára, takže prví záujemcovia si pomaly môžu pripravovať žiadosti.  

 

Text: Róbert Bosák

Foto: energie-portal.sk, termoplast-snv.sk