Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zelená domácnostiam opäť udeľovala poukážky na fotovoltické panely

Napísal Róbert Bosák, 17.07.2017

Projekt Zelená domácnostiam žne úspech za úspechom. Potvrdilo to aj posledné kolo, ktoré prebehlo minulý týždeň. Záujem bol opäť veľký, takže SIEA mohla vydať ďalšie poukážky, ktoré majiteľom domácností pomôžu s kúpou úsporných zariadení.

 

Cieľom posledného kola programu Zelená domácnostiam bola podpora kúpy fotovoltických panelov. Po kratšej odmlke mohli majitelia domácností opäť požiadať o dotáciu na obstaranie týchto panelov, vďaka ktorým budú môcť využívať menšie zariadenia schopné šetriť energiu. To však platí len v prípade inštalácie podporovaných malých zariadení s výkonom do 10kW.

Zdroj: solaren.sk

 

13.kolo uzatvorili po 5 minútach

 

V poradí už 13.kolo projektu sa nieslo v podobnom duchu ako tie predošlé. Záujem o získanie dotácií na fotovoltické panely bol aj tentoraz vysoký a netrvalo dlho, kým sa príjem žiadostí uzatvoril. Ich počet totiž presiahol vyčlenenú alokáciu v stanovenej výške 900 000€ o 10% už po 5 minútách.   

 

Poukážky získalo 316 domácností

 

Pozornosť SIEA bola opäť zameraná na mimobratislavské regióny. Podľa oficiálnych štatistík získalo poukážky 316 domácností, pričom viac ako tretina ich využije na kúpu zariadenia bez možnosti inštalácie s elektrickou akumuláciou. Spolu sa tak doposiaľ uplatnilo alebo čoskoro uplatnia poukážky na fotovoltické panely v 2600 domácnostiach.

 

Fotovoltiku najbližšie podporia na jeseň

 

Aj keď harmonogram udeľovania poukážok bude pokračovať ďalším kolom už 8.augusta, od podpory fotovoltických panelov si trochu oddýchneme. Kolo spojené s dotáciami na ich kúpu prebehne až na jeseň, pričom pôjde o posledné tohtoročné kolo zamerané na tieto zariadenia. Jeho alokácia má opäť o niečo stúpnuť, pričom konečná hranica by mala dosiahnuť 950 000€.

Zdroj: setri.sk

 

Zhruba polovica projektu Zelená domácnostiam už stihla prebehnúť a každým ďalším kolom sa bude jeho harmonogram krátiť. Jeho priebeh má trvať len do budúceho roku, pričom za ten čas sa musí vyčerpať ešte zvyšná časť celkového 45-miliónového rozpočtu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : iqenergy.cz, setri.sk, solaren.sk