Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zelená architektúra zasiahla aj výstavbu knižníc

Napísal Róbert Bosák, 14.03.2017

Tematika spojená s knižnicami je nevyčerpateľná a to nielen kvôli tomu, že marec je mesiacom knihy. Aj preto sa po včerajšom prehľade najväčších knižníc pozrieme na ďalšie zaujímavé budovy z tohto žánru a tentoraz pôjde o najekologickejšie diela.

Zdroj: travelking.com

 

Expanzia zelenej architektúry si nevyberá a na cestu za trvalo udržateľným rozvojom dostáva všetky budovy za radom. Okrem rodinných domov, bytoviek, kancelárskych komplexov a po najnovšom priemyselných hál sa v duchu ekológie realizujú aj knižnice. A dva najznámejšie knižničné objekty postavené v štýle zelenej architektúry si ideme práve teraz predstaviť.

Zdroj: amsterdamsaccent.nl

 

1.Tchaj-pejská verejná knižnica (Beitou, Taiwan) – Žiadna knižnica nemá taký dokonalý systém spracovania obnoviteľných zdrojov energie ako verejná knižnica v taiwanskom meste Beitou. 100% drevené konštrukcie, fotovoltaické články a systém na zachytávanie dažďovej vody jej priniesli certifikát EEHW udeľovaný najzelenším nehnuteľnostiam v krajine.

Zdroj: travelking.com

 

Zdroj: broketourist.net


2.Centrálna knižnica (Amsterdam, Holandsko) – Druhá z top ekologických knižníc sídli v Európe, konkrétne v Holandsku. Miestne centrum kultúry a literatúry nezdobí len bohatá zbierka knižných titulov. Za zmienku stojí jej ekologické prevedenie, nakoľko je vyhrievaná bojlermi s geotermálnym teplom a energiu pre objekt s výmerou 28 000m2 produkujú strešné solárne panely.

Zdroj: modelprogrammer.dk


Zdroj: peekbv.nl

 

Odkaz zelenej architektúry sa k realizácii knižníc celkom hodí a výstavba týchto priestorov z prírodných materiálov im dáva svojský šarm. Aj preto môžeme očakávať, že podobných knižníc postavených na princípe ekologických stavebných postupov bude pribúdať. A ktovie, možno si o pár rokov budeme v takejto budove požičiavať knihy aj u nás.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : travelking.com.tw, craigfergusonphotography.com, amsterdamsaccent.nl, broketourist.net, modelprogrammer.slks.dk, peekbv.nl