Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Záverečné jesenné práce v záhrade

Napísal Róbert Bosák, 22.10.2020

Záhrada a celý jej okolitý exteriér sa pomaly chystá na zazimovanie. Suchšie a teplejšie októbrové a novembrové dni sú však stále vhodné na niektoré záhradkárske práce. Tie súvisia najmä so záverečnými prácami, ktorými uzavrieme tohtoročnú sezónu a okolie domu  pripravíme na zimný odpočinok.

 

Upratovanie trávnika – Pre jesenný trávnik je typické opadané lístie a polámané vetvičky. Jeho upratovaniu sa tak pred zimou nevyhneme. Kým budú listy a konáriky padať, čaká nás opakované hrabanie. Vďaka nemu sa tráva počas posledných slnečných dní trochu vyhreje.

Zdroj: pixabay.com 


Hnojenie kríkov a stromov – V priebehu októbra a novembra sa stále môže aj hnojiť. Týka sa to však iba niektorých kríkov a stromov, pričom dávky hnojiva nesmú byť veľké. Obzvlášť v prípade, ak miesto domáceho kompostu používame chemické hnojivá.

 

Sadenie kríkov a stromov – Jeseň nepraje iba hnojeniu už existujúcich kríkov a stromov. Do hry vstupuje aj možnosť vysádzania nových drevín. Stihnúť by sme to mali do konca októbra, aby sa ich korene ujali ešte pred príchodom prvých mrazov.

Zdroj: borgenproject.org 


Vysádzanie zeleniny – Do konca októbra je stále čas aj na výsev semienok vybraných druhov zeleniny. Preferované je siatie strukovín, cibule a cesnaku. V prípade ich jesennej výsadby ich budeme môcť skoro na jar konzumovať. 

 

Orezávanie drevín – Orezávanie starých alebo poškodených konárikov je neodmysliteľnou súčasťou harmonogramu posledných jesenných prác. Na okrasných rastlinách zas odstránime staré zhnité súkvetia.

Zdroj: bartlett.com 


Zazimovanie rastlín – Starostlivosť o rastliny vrcholí práve zazimovaním. Kým niektoré okrasné druhy môžeme premiestniť do interiéru, iné ostávajú vonku. Napr. ružiam môžeme prikryť korunky pomocou jutového vreca, ktoré bude vyplnené slamou. Niektoré kríky zas ochránime tzv. mulčovaním.

 

Odloženie záhradného nábytku – Zazimovať netreba iba rastliny. Pred chladom a mrazom by sme mali chrániť aj záhradný nábytok. V tomto prípade bude riešenie celkom ľahké. Stôl a stoličky stačí odniesť do pivnice alebo do garáže.

Zdroj: www.pixabay.com 


Záverečnými jesennými prácami sa aktivita v záhrade nekončí. Niekoľko krokov spojených s upratovaním alebo údržbou nás čaká aj v priebehu zimných mesiacov. Tie nám ponúkajú aj ďalšie možnosti, ako tráviť v záhrade čas. K jednoduchým aktivitám patrí napr. prikrmovanie vtáctva či opravovanie náradia. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: pixabay.com, borgenproject.org, bartlett.com