Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Záujemcovia o obnovu kaštieľa v Čunove majú mesiac na predloženie ponuky

Napísal Róbert Bosák, 03.01.2020

Budúci účel kaštieľa v bratislavskom Čunove je známy. Meno zhotoviteľa jeho obnovy zatiaľ nie. To sa dozvieme až po ukončení výzvy na predkladanie ponúk od firiem, ktoré zabojujú o lukratívnu zákazku. Udeje sa tak najskôr po 3. februári.

Zdroj: petrzalcan.sk


Kaštieľ z 18. storočia je stále v dezolátnom stave. Už v blízkej budúcnosti však dostane druhú šancu. Proces jeho obnovy totiž  s príchodom nového roka vstúpil do ďalšej fázy. V rámci nej sa bude hľadať vhodný zhotoviteľ plánovaných rekonštrukčných prác. Víťazná ponuka vzíde spomedzi všetkých ponúk, ktoré budú Bratislavskému samosprávnemu kraju predložené do 3. februára.

Zdroj: bratislavskenoviny.sk


Obnova kaštieľa s revitalizáciou záhrady

 

Autor víťaznej ponuky si vezme na starosť kompletnú rekonštrukciu chátrajúceho kaštieľa. Okrem obnovy samotného barokového objektu ho však čakajú aj práce na úprave priľahlých pozemkov. K tým patria aj okolité záhradné plochy, ktoré majú dotvárať príjemnú atmosféru vynovenej kultúrnej pamiatky.

 

V kaštieli zriadia regionálne ekocentrum

 

V súčasnosti nevyužívaný objekt má po ukončení renovácie slúžiť na edukačné účely spojené s environmentálnou výchovou. V jeho priestoroch totiž zriadia regionálne ekocentrum, ktoré bude organizovať vzdelávacie podujatia pre rôzne vekové skupiny. Účelom environmentálnej výchovy sa prispôsobí aj časť exteriéru, ku ktorej bude patriť napríklad lúka určená na hry.

 

Hodnota zákazky vyjde na vyše 2,8 mil. €

 

Plán obnovy kaštieľa aj s jeho okolitým priestranstvom už má aj orientačný rozpočet. Podľa prvých odhadov by kompletné renovačné práce mali dosiahnuť viac ako 2,8 mil. €. Pomerne väčšiu časť odhadovanej čiastky budú tvoriť náklady na obnovu samotného objektu. Zvyšok rozpočtu poslúži na revitalizáciu záhrady.  

 

Odhadovaná suma vynaložená na zákazku:

 

Rekonštrukcia kaštieľa – 2 210 364 € bez DPH

Revitalizácia záhrady – 619 527 € bez DPH

 

Výzva na predloženie ponuky a všetky s ňou spojené informácie sú zverejnené vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Záujemcovia môžu svoje ponuky posielať do uvedeného 3. februára.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: petrzalcan.sk, bratislavskenoviny.sk