Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Záujem o rekonštrukcie stále vyšší

Napísal Róbert Bosák, 07.01.2015

S kúpou nového bytu alebo domu to nie je na Slovensku také jednoduché najmä kvôli financiám. Aj preto je úloha rekonštrukcie jasná a zvyšujúci sa záujem o tento krok úplne pochopiteľný.

Zdroj: www.bytovejadro.sk


Mnoho obyvateľov žije stále v starých bytoch, ktoré boli postavené ešte za socializmu. Tieto objekty si toho pamätajú dosť a ich bohatá história užívania je poznačená opotrebovaním. Ak si k tomu prirátate nie celkom dobrú kvalitu niektorých nehnuteľností (najmä panelákov), požiadavka na rekonštrukciu je opodstatnená. Vplyvom pravidelného užívania sa však závady začnú vynárať aj v nových objektoch, takže rekonštrukcie sú nutným riešením ako udržiavať nehnuteľnosť v kondícií. A čo je najlepšie, na Slovensku začína takýchto riešení pribúdať.

Zdroj: www.kupelneeu.sk


Komfort, zmena, modernizácia


Kto sa pustí do rekonštrukčných prác a odhodlá sa k prebudovaniu svojho staršieho bývania, spraví viac ako len krok k udržaniu dobrého stavu nehnuteľnosti. Každá drobná renovácia pomáha k oživeniu bývania, prináša zmenu a stará sa o potrebnú modernizáciu, ktorou sa zvyšuje celkové pohodlie a dojem z bývania. Majitelia zrekonštruovaných domácností sa zhodujú na tom, že týmto krokom prispeli k lepšej kvalite bývania a na vlastnej koži chápu dôvody rastúceho záujmu o akúkoľvek prestavbu.

Zdroj: www.murenasurany.sk


Rekonštrukcia aj ako dobrá investícia


Výhody zrekonštruovaného interiéru nekončia len pri vyššej kvalite života. Ďalšou výhodou je podpora finančného stavu, nakoľko vieme o automatickom navýšení hodnoty zrenovovanej nehnuteľnosti. A tento výsledný rozdiel sa pri predaji môže pohybovať aj v pár tisíckach eur, čo je v podstate návrat investície vloženej do zaplatenia prerábky. Staršie byty, ktoré absolvovali renováciu sú stále žiadané a na realitnom trhu majú aj naďalej svoje miesto.

Zdroj: www.studiohouse.sk


Financovanie prostredníctvom úverov


Ak by banky neponúkali úvery, mnoho rekonštrukcií v slovenských príbytkoch neprebehne. Hovorí o tom fakt, že napríklad v lete minulého roku priniesli prieskumy informácie, že až tretina schválených spotrebných úverov je určených na financovanie rekonštrukčných prác. Aj v súčasnosti sa odhaduje, že každá šiesta domácnosť plánuje rekonštrukciu v približnej sume okolo 3000-4000€ a viac ako polovica z nich ju chce zrealizovať pomocou peňazí z úveru.

Zdroj: www.referencie.sk


Najviac sa renovujú kuchyne a kúpeľne


V spálňach a obývačkach sa Slováci do veľkých rekonštrukcií nepúšťajú. Drobné zmeny nábytku a pravidelné vymaľovanie väčšine stačí a radšej investujú do kuchýň a kúpeľní. Práve tieto miestnosti boli pri výstavbe v minulosti zanedbávané. Typické umakartové jadrá v kúpeľniach sú kapitolou sami o sebe a nezabúdajme ani na nevhodnú dispozíciu kuchýň. Práve to sú príčiny, pre ktoré vlastníci uprednostňujú rozsiahlejšiu rekonštrukciu v týchto priestoroch a sú ochotní investovať aj viac s cieľom zlepšiť komfort týchto miestností. 

Zdroj: www.rekonstrukcia-bytov.sk


Dôvodov na uskutočnenie rekonštrukcie môže byť vždy viacero, no podstatný je jej obrovský prínos. Prinesie zmenu potrebnú pre oživenie, podporí komfort a dobrý pocit z bývania a navyše zvýši trhovú hodnotu objektu. Prečo sa teda neodhodlať k takejto pozitívnej zmene? 


Text : Róbert Bosák

Foto : bytovejadro.sk, kupelneeu.sk, murenasurany.sk, studiohouse.sk, referencie.sk, rekonstrukcia-bytov.sk