Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zariaďujeme terasu: Aké sú trendy v roku 2021?

Napísal PR Článok, 05.08.2021

Terasa už dávno neslúži len na sušenie bielizne či odkladanie vecí, ktoré si v dome nenašli svoje miesto. V súčasnosti plní plnohodnotnú funkciu. Dizajnom by mala korešpondovať so štýlom domu a plynule prepájať interiér s exteriérom. Poradíme vám, akými aktuálny trendmi a vychytávkami môžete zariadiť svoju terasu tak, aby ste sa na nej cítili ako doma.

Zdroj: bigstockphoto.com

Prírodné materiály sú vždy in

Výber správnej podlahy je veľmi dôležitý. Mala by nielen krásne vyzerať, ale najmä byť funkčná, odolná a príjemná na dotyk. Pri voľbe podlahy sa oplatí zainvestovať, pretože vymeniť ju nie je také jednoduché a rýchle, ako napríklad vymeniť nábytok a doplnky. V súčasnosti rastie dopyt po prírodných materiáloch. Dobrou voľbou sú napríklad drevené terasové dosky, ktoré sú vyrobené z odolného dreva, majú na sebe protišmykové drážky a sú nenáročné na údržbu. Použiť sa dajú nielen na terasu, ale aj v okolí bazéna, čím vaše okolie domu bude pôsobiť jednotne a harmonicky. Výhodou terasových dosiek je tiež to, že sa počas horúcich letných dní omnoho menej nahrievajú ako dlažba, a tak po nich môžete chodiť naboso bez toho, aby ste si spálili nohy. Túto vlastnosť ocenia najmä rodiny s malými deťmi, alebo majitelia štvornohých miláčikov.

Zdroj: bigstockphoto.com

Pohodlne ako v obývačke

Ak sa chcete na terase cítiť pohodlne, zabudnite na tvrdé a nepohodlné stoličky. Trendom posledných rokov sú sedacie sety, ktoré sú rovnako komfortné ako sedenie na gauči v obývačke. Poobzerajte sa po záhradnom nábytku, ktorý bude lahodiť vášmu oku, ale zároveň vám poskytne vytúžený odpočinok.

Myslite na širšiu sedaciu časť, aby ste si v prípade potreby mohli pohodlne ľahnúť. Mäkké matrace, podušky a vankúše sú pri terase, od ktorej čakáme pohodlie, základ. Ponuka materiálov nábytku je v súčasnosti naozaj obrovská. Prím hrá prírodné drevo i exotické dreviny či umelý ratan. Drevený nábytok na terase je síce považovaný za luxus, avšak pri dobrej starostlivosti vydrží desiatky rokov.

Nadčasovosť, ktorá neomrzí

Vyberte si farby, vzory a materiály, ktoré nie sú len sezónnou záležitosťou. Dobrou voľbou je sivá alebo béžová v kombinácii s prírodným drevom alebo betónovým vzhľadom. Menej je niekedy viac, a to rozhodne platí aj pri zariaďovaní terasy. Terasa, ktorá nie je prekombinovaná farbami a rôznymi štýlmi nábytku pôsobí čisto, harmonicky a neomrzí vás po prvej sezóne.

Ak máte radi výstredné kúsky, pokojne môžete zaexperimentovať s divokými vzormi na látke vankúšov, obruse alebo poťahu na podsedákoch. Ide o doplnky, ktoré jednoducho vymeníte, keď sa vám prestanú páčiť alebo prídu do módy iné vzory. Ak vás to ťahá k neobyčajným kombináciám, môžete nový nábytok na terase doplniť o repasované kúsky, napríklad staré stoličky, kvetináče, krhly či truhlice.

Zdroj: bigstockphoto.com

Využite ekologické doplnky

Najkrajším doplnkom na vašej terase bude nepochybne zeleň, ktorá dotvára atmosféru priestoru, poskytuje tieň a skryje vás pred zvedavými pohľadmi susedov. Pri výbere kvetov a rastlín na terasu treba zohľadniť svetové strany, na ktoré je otočená. Niektoré rastliny majú rady slnko a iné zase radšej chládok, preto to dobre premyslite.

Navyše, ak si vyberiete rastliny, ktoré musia prezimovať v teple, je pre nich nutné mať miesto aj vo vnútri. Výhodou terasy je aj to, že na nej môžete pestovať bylinky – mätu, bazalku, tymián, rozmarín a rôzne iné druhy. 

Skryte sa pred slnkom

Aby ste na terase mohli tráviť čo najviac času, určite myslite aj na jej čiastočné alebo úplné prekrytie. Súčasný trh ponúka veľa možností – slnečníky, markízy, pergoly, drevené lamely či úplné prekrytie strešnou krytinou. Dbajte na to, aby prekrytie ladilo so zvyšným zariadením.