Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zariadenie interiéru ako odraz osobnosti majiteľa

Napísal Róbert Bosák, 10.09.2017

Nie je to len oblečenie, šperky či typ auta, ktoré odzrkadľujú našu povahu. O našich osobnostných rysoch veľa napovie aj obraz našej domácnosti, konkrétne farby, tvary a materiály zariadenia v interiéri. 

 

Čo povaha, to iný štýl. Čo osobnosť, to odlišný vkus. Nie je žiadne tajomstvo, že sympatie k vybraným farbám, tvarom a materiálom majú úzke prepojenie s našim vnútorným svetom. Táto teória bola viackrát potvrdená aj odborníkmi, ktorí prízvukujú, že podľa toho akí sme, si budeme zariaďovať aj svoje bývanie.

 

1.Cholerici, optimisti, dominantné povahy, ohnivé znamenia

 

Výstredné a dynamické typy, ktoré chcú byť stredobodom pozornosti a z tohto stredu svoje okolie aj riadiť. Vyžívajú sa vo výrazných akcentoch, odmietajú konvenciu a nepohrdnú ani luxusnými materiálmi.

 

- preferujú drahé kožené sedačky v čiernych a tmavohnedých prevedeniach

- radi si nechajú obložiť steny elegantnými obkladmi z prírodného kameňa

- vsádzajú na výrazné a dynamické farby ako červená, no nezabúdajú na čiernu

Zdroj: bydleniprokazdeho.cz

 

2.Sangvinici, veselé povahy, životobudiči, spoločenské typy

 

Druhú skupinu spája radosť, dobrá nálada a bohatý spoločenský život, no nie v štýle ako pri ohnivých a dominantných cholerikoch. Napriek tomu radi siahajú po niečom výnimočnom, čo dodá ich osobnosti a v tomto prípade aj bývaniu jedinečnosť a originalitu.

 

- na stenách obľubujú príjemné pastelové odtiene

- pri výbere nábytku vyhľadávajú netradičné modely

- medzi ich najobľúbenejšie doplnky patria živé kvety

Zdroj: favi.cz

 

3.Melancholici, perfekcionisti, rojkovia, milovníci pohodlia

 

Povahy z tejto skupiny patria medzi trochu komplikovanejšie, no práve v tom sa skrýva ich sila. Na jednej strane im stačí pohodlie a priestor na snívanie, na druhej strane horlivo bažia po poriadku a dokonalosti. V takomto duchu si zariaďujú aj interiéry pôsobiace harmonicky a nežne, no miestami aj s dávkou chladu.

 

- blízka im je severská priestrannosť a presvetlenie priestoru

- jednotlivé izby zapĺňajú rôznymi druhmi hebkých textílií

- na pestrosť si veľmi nepotrpia, bavia ich neutrálne odtiene

Zdroj: zaujimavosti.net

 

4.Flegmatici, introverti, fanúšikovia klasiky, zemské typy

 

Tieto typy nemajú problém zaradiť sa do davu  bez toho, aby z neho vytŕčali a presne v tomto štýle si zariaďujú svoje bývanie. Blízke sú im jednoduchosť a klasika, no s vysokými nárokmi na komfort a čistotu. Ich domácnosť by mala byť čo najneutrálnejšia, nakoľko o emócie a city nejavia príliš veľký záujem.

 

- zloženiu materiálov dominuje drevo v rôznych podobách

- luxusné a chladné materiály u nich nájdeme len sporadicky

- z farieb si vyberajú hnedú a zelenú kombinovanú s bielou

Zdroj: lualsudio.sk

 

Štýl zariaďovania domácnosti sa s charakteristikou danej osobnosti nemusí zhodovať vždy. Vo väčšine prípadov však odzrkadľuje povahu človeka, jeho citový život, predstavy aj rysy. Veď posúďte sami, či už doma alebo počas návštev u rodiny a známych, či sa vzhľad bývania zhoduje s charakterom majiteľa.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : nanobuffet.com, bydleniprokazdeo.cz, favi.cz, pinterest.com, lualstudio.sk