Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zajtra štartuje 9. ročník festivalu Dni architektúry a dizajnu

Napísal Róbert Bosák, 27.05.2018

Týždeň zasvätený dizajnu a architektúre po roku znova otvára svoje brány. V poradí už 9. ročník jedinečného podujatia začína hneď zajtra a podobne ako v predošlých rokoch, aj teraz odhalí mnohé tváre súčasného dizajnu.

 

7 dní plných tvorivosti, vzdelávania a získavania nových podnetov zo sféry súčasného dizajnu a architektúry, aj to prinesie ďalší ročník podujatia Dni architektúry a dizajnu 2018 (DAAD 2018). Jeho organizátori už 9. rok po sebe pripravili pestrý program rozložený do 7-dňového harmonogramu, počas ktorého sa v Bratislave a okolí predstaví to najlepšie z aktuálnej scény.

 

Hlavné mesto ožije dizajnom

 

Festival zameraný na najnovšie dianie v dizajne a architektúre vznikol po vzore európskych metropol. Autori myšlienky chceli, aby aj bratislavské ulice aspoň raz za rok ožili výstavami a prednáškami orientovanými na úlohy týchto oblastí v živote ľudí. Vďaka pozitívnej spätnej väzbe sa podarilo z podujatia spraviť tradičný festival, ktorý sa zajtra prehupne do 9. epizódy.

 

Top témou je verejný priestor

 

Pri príprave jednotlivých ročníkov sa vždy hľadala nejaká kľúčová téma, v ktorej duchu by sa daný týždeň niesol. V týchto 7 dňoch sa bude pozornosť hostí aj návštevníkov sústreďovať na otázku verejného priestoru a architektúry zohľadňujúcej verejný aj sociálny záujem. Práve táto téma bude prezentovaná na výstavách, v diskusiách aj vo vybraných workshopoch.

 

Domáca aj zahraničná účasť

 

O svoje nápady, vízie a skúsenosti sa počas jednotlivých akcií podelia desiatky profesionálov pôsobiacich na domácom aj zahraničnom poli. Za zmienku stoja mená ako Beth Gali, stálica španielskej krajinnej architektúry, Tina Saaby, hlavná architektka mesta Kodaň, alebo Piet Eckert zo švajčiarskeho ateliéru E2A architects. Sekundovať im budú tunajší autori, ktorí sa pokúsia priblížiť verejnosti skutočné poslanie dizajnu a architektúry v spoločnosti.

 

Praktické informácie na záver:

Termín konania: 28. máj – 3. jún

Miesto konania: Bratislava  

Oficiálny začiatok: 28. máj – 9:00

Vstupné: zadarmo

 

Ďalšie informácie o festivale a jeho podrobnom programe nájdete na stránkach www.daad.sk a www.inba.sk.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.daad.sk, www.archinfo.sk, www.inba.sk

Foto: www.archinfo.sk